Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] The Avengers: Hulk Limited Edition Collectible Figurine

隻 Hulk 咁大隻, 搵地方 display 都唔容易.
[quote]隻 Hulk 咁大隻, 搵地方 display 都唔容易.
coltrane 發表於 28-6-2013 12:28 PM [/quote

我將隻Hulk咁樣放,效果也不錯。
回復 995# chaplin

Nice picture~~~
頭像被屏蔽
真係好撚大隻!
而家炒到成3千幾,我真係覺得不太值...
EricBanana 發表於 28-6-2013 02:10 PM

唔好信呀, 如我有多個 yahoo a/c, 個價做到 5 千都得.  
炒家炒賣簡單招數: 如有 10 件貨, 先推幾件貨成交價 "自己bid" 到接近 $4000 , 但冇幾耐再以另一 a/c 推幾件俾人 bid, set 個直接購賣價做 $3000 頭, 而其他長期留意個拍賣價既純真買家就以為好抵, 諗都唔諗就去直接購買, 咁就中晒炒家伏.
頭像被屏蔽
幾想要都好 ,點都唔會而家做傻仔。
其實我都係傻仔
用了3牛2魚買MK7
但味當俾$D茙利幫我日排夜排
而我又可安坐家中坐向其成
咁諗係味好阿Q呢
但但呢隻綠巨人唔值我買LAw
其實我都係傻仔
用了3牛2魚買MK7
咁諗係味好阿Q ...
hawker 發表於 28-6-2013 05:11 PM

我隻 mk7 已經玩佐一排, 而舊年我都唔洗排就訂到, 咁你覺得炒價入是否合理呢?
我聽日會去拎貨{:1_208:}
頭像被屏蔽
其實我都係傻仔
用了3牛2魚買MK7
咁諗係味好阿Q ...
hawker 發表於 28-6-2013 05:11 PM

3牛2魚買MK7?:69:  戰損果隻?
聽聞呢隻嘢有十磅重, 真定假? :69:
基本上呢隻HULK一定炒得起:
1. 驚喜大,大家一直都係靠官圖同動漫節的display作買唔買嘅參考,誰不知實物已經暗中改良
2. 由於之前好難估計成品的質素如何,玩家觀望,炒家大盒唔敢大量持貨,造成最終貨品流通量偏低
3. 最基本的,實物出嚟真係好,造型神似,關節亦有全新設計
4. 角色定位問題,HULK乃Avengers中核心成員,而且電影中的演出深受大人同小朋友歡迎,最重要係成隊人欠咗佢一個就唔齊章
5. 香港玩家常見現象,以網民身份係討論區發放什麼好彩冇訂太大隻嘩爆膠太貴冇地方放俾我揀多次都係唔訂之類的言論,但轉頭即以真實身份上拍賣網不斷高追或參與一蚊bid
其實隻Hulk 真係有驚喜 一路都諗佢價錢貴 大膠一舊等問題
但入左手後真係見到 Hottoys 唔係出行貨 包膠body 同骨骼 可動手都有改良過
當然加番過地台或配件就更好啦