Toysdaily 玩具日報

查看: 26914|回復: 22

[玩具報告] 【滿載住希望既銀色雙翼,閃爍著藍光既和平燈號】SR超合金—勇者特急超能加爾!

即入即影快快貼圖!
Enjoy~:43:

滿載住希望既銀色雙翼,閃爍著藍光既和平燈號,
先鋒勇者超能加爾,唔遲唔早岩岩好到達出事現場。

特急勇者 (マイトガイン)

全高25.0m、重達104.7噸,己身的跳躍力在750m左右;加上屬於陸戰型,在合體後並沒有飛行能力,對抗擁有此項優勢的敵人會比較吃虧。曾一度被駕駛王喬的飛龍擊倒,在修改程式後可以凱因自己的意思直接合體,一般出場時的口號如下:

「讓銀色之翼載著希望,代表和平的綠燈亮起吧!勇者特急隊的特急勇者,現在照著預定的時刻準時抵達了!」

(資料來源:http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=355891

靚靚包裝

玩之前睇下合體片段∼
http://www.youtube.com/watch?v=kpJFk9ZS52w&feature=player_embedded

配件主要是手型和不同型態的動輪劍

整體線條還原動畫風,反而有羣雄的感覺!?(四四方方)

上色問題不大,係腰部左右的膠件太膠了!!合金重量集中在雙腳。

背包噴射器可動

銀の翼に のぞみを乗せて ともせ 平和の青信號 勇者特急 
マイトガイン 定刻どおりに ただいま到著!!

"讓銀色之翼載著希望 代表和平的綠燈亮起吧!  勇者特急麥特凱因! 現在已經準時抵達了!!"(台)

列車出發!!

動輪劍(未發動)

絕招 - 「動輪劍 縱一文字斬」,在劍身發出閃耀的金色光芒之時,勝負就已經揭曉了。

特別留意今次雙腳關節是賣點,用上連動機關,也不會出現勇者王的腳軟情況∼

耍帥中

最精彩的大逼力動輪劍(巨大版),配上另一口部配件十分惡!!

殺呀!

FREEDOM風的雙刃

以上,出得很好很實在。
可動,重量及外型並存,勇者FANS冇不入的理由!!初回重有特典地台!
心動就買吧∼哈哈∼
多謝大大收睇!

:77::77:
希望唔會似勇者王有sad貨
:71::71: Very nice shots and sharing!!!!!!!
正啊:handshake:,好鍾意依D心口位係火車頭的勇者
正但如果白色部份沒有那麼膠更好
Dick大又發功!!靚!!!
:71:正~ 還在考慮入不入手~請問關節如何??
正~ 還在考慮入不入手~請問關節如何??
ZIN 發表於 9-8-2012 09:20 AM

關節幾實淨, 我個隻股位超緊......
好似好正,攪到我唔識都想買
正確既 香港口號係
滿載住希望既銀色雙翼,閃爍著藍光既和平燈號,
先鋒勇者超能加爾,唔遲唔早岩岩好到達出事現場。

ref: http://v.youku.com/v_show/id_XNzc3NDkyOTI=.html (3:26)
:36:
Dick大又出毒post喇.....正~:shiny:
請問白色係咪全部原色膠件無上色:?
唔知有無合體版呢?
真係出得唔錯BOR, 有D心郁:?
頭像被屏蔽
正,我作晚都入左!可動QC外型我都覺得ok~