Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (大黃蜂劇場) 衛蘭式的變形--janice's transformation

果然有創意:71::71:
:66:你謀殺咩!想笑死人呀!

其實,當唱片封面都是笑話…這個行業…
唉~~~:42:

E臣出了新碟,還是聽回一些有品質的出品吧!
你謀殺咩!想笑死人呀!

其實,當唱片封面都是笑話…這個行業…
唉~~~

E臣出了新碟,還是聽 ...
原罪 發表於 11-8-2012 03:15 AM

其實衛蘭唱歌不差的, 幾年前連續出了幾個唱得的新人:
側田, 衛蘭, 謝安琪等,
令人覺得香港樂壇還有新希望,
可惜後勁不繼,

衛蘭可塑性不差的,
起碼唱英文自然,
和G.E.M., 林欣彤那類喊破喉嚨式唱法是不同的,
紅不起, 部份也歸咎於黎明公司的"騎呢"宣傳策略,
上面的唱片封套可見一斑, 相信連衛蘭的FANS見到也不會喜歡.

一個歌星的成就, 除唱功外, 外型包裝總不能或缺,
若謝安琪現在沒有令人瑕想的"淫KAY"形像, 相信現在她還是半紅不黑的另類歌手,
(以前KAY的歌類很特別, 有講菲傭, 忘命小巴, 整容減肥; 現在紅了, 樣子也變美了, 唱的卻退回了大路的情歌, 有點可惜)
其實衛蘭唱歌不差的, 幾年前連續出了幾個唱得的新人:
側田, 衛蘭, 謝安琪等,
令人覺得香港樂壇還有新 ...
cliffordchan107 發表於 11-8-2012 11:54 AM

"淫KAY":?
佢幾時有個咁既形像?
我剩係知傳媒唔知點解好想佢死!
成日攪佢,同埋唔講佢d歌有幾好!
上次煲佢同E臣,真係好人渣!咁樣吹水,係會影響兩個家庭架!
做娛樂版…真係賣埋個仔個「子筆」…
回復 34# 原罪

阿k黑c..無得輸...你上"go登"大把貼睇
"西方"要攪死"阿k"..因為佢有潛力力迫"雞容".."醫神"之前亦離開了"鷹黃",所以就造佢地2個..原因就係咁簡單..而衛蘭唱歌是好聽的.my love my fate..男人信甚麼...正:71:
哈哈, 謎底揭開了, 謝謝大大提供"金句王"的"冷笑話".
("金句王"可以得到李力持簽名一本.)
cliffordchan107 發表於 8-8-2012 05:08 PM

笑死我
我見有大大諗到句金句我已經笑左
你又真係接到個笑話落去
:DD
回復  原罪

"西方"要攪死"阿k"..因為佢有潛力力迫"雞容". ...
老文 發表於 13-8-2012 10:26 AM

:77:原來如此,多謝指教。
回復  原罪

"西方"要攪死"阿k"..因為佢有潛力力迫"雞容". ...
老文 發表於 13-8-2012 10:26 AM

其實"鷹黃"抹黑"的對象, 有時反而更有宣傳作用, 因為"鷹黃"個名都臭臭地了, 旗下藝人的負面新聞更不用說, 所以有點錯覺就是: 凡是"鷹黃"抹黑的, 都是真材實料的正貨!

不過KAY明顯商業化和有點衰落也是事實, 以前好強調實力派不庸俗的形象和歌路, 現在歌路走回大路商業的情歌, 衣著打扮化粧有意無意之間, 也刻意迎合了大部份"男人"的口味, 這個也是事實,
也不算是"鷹黃"等全抺黑得來的.
回復 38# cliffordchan107

的確我識阿K對腳..多過佢D歌..最好聽果隻我覺得係"鍾無艷":64:
回復  cliffordchan107

的確我識阿K對腳..多過佢D歌..最好聽果隻我覺得係"鍾無艷"
老文 發表於 14-8-2012 05:08 PM

同好, 我都鍾意聽"鍾無艷", 雖然也是大路情歌, 但是都比"喜帖街"入耳~~
(特別一提, "鍾無艷"的MV男主角係"王貽興", 靚仔才子, 幫商台少爺占合寫過"八王子", 主持過TVB"最緊要正字", 後期和無綫不和離開, 之後又專注寫番書, 而家幫火鳯燎原作者陳某寫緊火鳯小說~~)
回復 40# cliffordchan107

王貽興...可是我不知道他是誰:34::34::34:..

王貽興...可是我不知道他是誰..
老文 發表於 14-8-2012 05:21 PM

見到這張相, 可能老文兄會有點印象~~
(雖然大部份男人如我, 視綫只會集中在隔離的人妻SUKI和沈大師~~)
回復 42# cliffordchan107

哈哈..而家佢留左鬚...仲係爽報玩買股比賽...:34:..THX...CLIFF大大

哈哈..而家佢留左鬚...仲係爽報玩買股比賽.....THX...CLIFF大大
老文 發表於 14-8-2012 05:29 PM

佢初出道都是留鬚的, 不過做咗電視, 被人迫佢剃, 而家唔洗點出鏡, 又留番了~~
(有點意外老文兄的注意力真的只放在"貽興王"身上, 而不是左右兩個惹火.........)
回復 44# cliffordchan107

沈大C其實好瘦..但唔明呢排好似大個左好多咁.好怪.至於人妻..都生左2個了好似(中心思維已轉到其她新目標啊)..我覺得胡杏兒同阿澤分手後正左..唔知點解:35: