Toysdaily 玩具日報

查看: 44509|回復: 79

[玩具報告] EX合金 - 黑三一萬能俠 (龍馬mode Repaint Ver.) + 開箱圖! 多圖~

來自動畫《真.三一萬能俠》OVA,講述地球被瘋狂博士帶領一大堆新三一萬能俠襲擊,陷入危機之中,被吹飛到13年後未來的流龍馬將被丟在月球三一射線研究基地的三一萬能俠獨自修理,改造並提升其戰鬥能力(特別是近戰)。戰鬥力足以匹敵三一G,但變型功能被去除掉。武器則是從兩拳的刺針部位從左下腕部伸出而成大型切刀,然後其三一光線也和龍馬的風格相符,而變成着重在格鬥戰中。另外本來的機體顏色是紅色,在通過大氣層時,機身被高溫摩擦燃燒,就這樣燒成了黑色......
講返呢隻由Fewture Model出品的「誌上限定版黑三一萬能俠」EX合金, 都可謂千呼萬喚喇, 事關由訂貨到今日足足有成年之久呀......無法啦正野等耐少少都值得嘅, 更何況係呢隻黑三一 (龍馬mode Repaint Ver.)呢~
今次隻黑三一都真係冇負EX合金之名, 夠晒斤兩十足, 真係玩耐啲都會手軟呀~ 至於QC方面, 今次小弟呢隻都算幸運, 沒有特別sad嘅地方, 配件亦冇錯漏....關節就一如網評所講非常之實淨, 少啲力水都好難活動呢(其實又驚太大力會弄斷呢).....雖然今次EX合金價錢一啲都唔平, 不過盒內有changing set可以有兩種玩法, 都算唔錯呢~

超大嘅紙皮箱~

箱內做足保護措施呢~

盒上BOXART設計~

終於見到盒內說明書喇~

主體及Parts分兩層擺放~

未上外裝及內部熔爐模樣~

呢舊就係核心嘅熔爐裝置喇~

即刻上裝先~

部份近鏡特寫~

背部設計亦很美觀~

雙斧係主力嘅近身武器~

還有埋1號機嘅戰機形態呢, 一啲都不馬虎呀~

機底同樣有1號嘅標記~

加埋斗篷即刻型仔晒~

跟住到另一模樣, 近身主力型~

背部亦有分別呢~

近鏡特寫~

左手嘅cutter~

右手嘅利爪~

腿部用磁力設計換裝~

玩完呢隻EX黑三一嘅合金, 真係好滿足呢......:)

Thanks good pic~~~~~~~~~!
Thanks good pic~~~~~~~~~!
gazza1211 發表於 5-8-2012 02:36 PM

客氣客氣~:77:
black getter真係好型仔!:71:
結果你都係買咗:71:
你有冇ex真三一呀?
再版係非常好事,可以多d玩家享受呢件玩具。
black getter真係好型仔!
drew_123 發表於 5-8-2012 06:55 PM

冇錯呀, 真係好型, 同真三一有唔同風格, 一個全能, 一個近戰型~:71:
結果你都係買咗
你有冇ex真三一呀?
cybster 發表於 5-8-2012 07:03 PM

係呢, 因為好耐冇玩EX合金呀.....冇入到真三一, 又係另一神物.....:30:
見呢隻黑三一個價都算OK, 都值得珍藏所以先入~:58:
再版係非常好事,可以多d玩家享受呢件玩具。
@rtoo 發表於 5-8-2012 07:17 PM

冇錯呀, 人人有好野玩, 皆大歡喜~:71:
this one is terrific! thx for the amazing pic
冇錯呀, 人人有好野玩, 皆大歡喜~
ray文 發表於 5-8-2012 07:51 PM

同意!!!!我都等左好耐佢再版
入黎支持ray文兄...:77:
this one is terrific! thx for the amazing pic
Chandlermok 發表於 5-8-2012 07:54 PM

THX, 呢隻真係極品嚟架~:love:
同意!!!!我都等左好耐佢再版
hmsam76 發表於 5-8-2012 07:55 PM

真係好多人所期待呢.....終於可以擁有喇~:)
入黎支持ray文兄...
hehemimi 發表於 5-8-2012 07:59 PM

多多關照呀, hehemimi兄~:DD