Toysdaily 玩具日報

[SD系] 鎖-白色剎帝利, 環球杯參賽作品

砌了幾年模型, 第一次參加比賽.

成個意念係希望帶出一個同[台場Gundam]相反的場景, 無萬人景仰, 無人去睇, 無人知, even 你想行上去望o下都有大石阻路. 剎帝利 只係靜靜咁被鎖於森林中. 故仔講完, 其實我諗除o左我自己都無乜人明... :ice:

一月份開始做, 製作過程的帖子~

http://toysdaily.com/discuz/view ... 5024&highlight=

去圖~

樹根的鋪排由平面一路向兩邊伸延~

我最喜歡的角度是由下抄上~

阻路大石, 前後都用紅油寫上了六字大明咒 中的 "吽" 的梵文字, 增加封印的味道.

第一次參賽, 入了圍, 見到"入圍作品" 的牌仔, 已經達到目標了~~  :)

Thank you for watching :64:
:71::71: support ching,
相信呢D鐵鏈仔係封印唔到剎帝利:34:
砌了幾年模型, 第一次參加比賽.

成個意念係希望帶出一個同[台場Gundam]相反的場景, 無萬人景仰, 無人去睇 ...
goahead 發表於 29-7-2012 03:39 PM

有「新ゲッターロボ」回到古代被困在山的感覺。
dislike your wash/weathering...:he:
support ching,
相信呢D鐵鏈仔係封印唔到剎帝利
空月 發表於 29-7-2012 05:47 PM

:71:

有「新ゲッターロボ」回到古代被困在山的感覺。
AIRU 發表於 29-7-2012 06:27 PM

好多場景都係咁上下, 我都係偷o下橋.

dislike your wash/weathering...
ygat2005 發表於 29-7-2012 07:32 PM

以我o既手工, 只可以去到呢個 level. :72:
今日都有o係現場見到大大o既大作, 恭喜入圍~

btw, 今次好似好少參賽作品呢

回復 6# Squall

Thank you, 我見報名人數唔少, 但交件就好少~
==============

好好彩, 得了一個 UC 特別獎~~