Toysdaily 玩具日報

[分享討論] ENTERBAY 1/4 JOKER 開箱亂拍

頭像被屏蔽
回復 91# goalkeeper26_ng

所以話HT會出1/4JOKER都唔係無可能嘅事
頭像被屏蔽
回復  Kopchevboris

我都想,但又覺得又係batman系列會唔會悶左d, 不過個心又會乖乖咁排隊俾錢........ ...
goalkeeper26_ng 發表於 16-5-2014 07:00 PM

batman可以永恆咁耐 why?
因為新不如舊    !!
回復 91# goalkeeper26_ng

不嬲出電影角色都唔出演員名,EB出係胭脂扣十二少,等同TDKR嘅Batman都唔會出Christian Bale個名
HT兩款哥哥都係張國榮本人肖像權,所以用張國榮個名,等如EB出嘅李小龍同尚格雲頓一樣
頭像被屏蔽
回復 96# goalkeeper26_ng

有時版權嘅嘢好玄,好似嚟緊Quick Silver會響X-men同Avengers2出現,點安排?
響X-men入面唔可以提佢同Avengers嘅事
響Avengers入面唔可以提佢同X-men嘅事
彼此隻字不提

但我覺得HT出1:4小丑機會好微,事關佢家人係唔想用個仔嘅遺作搵錢,再俾一次HT已係第三次賣俾HT,第四次賣嚟香港
頭像被屏蔽
想當年,EB JOKER開賣時,挾著EB當時好壞參半的名聲,炒家都一窩蜂排HT三寶,而EB基本上行埋去就有,當時反應唔熱烈,有見到DISPLAY的參觀人士,都有讚有彈

而且28魚定價,唔係人人舍得,見到覺得正但冇買的人都多,小弟原本行去想買KOBE,結果超支都買左JOKER,自己都覺得自己儍,因為之前好多EB都變死貨割價,連MR BEAN都曾經係死貨王.....不過一個開來玩真係乜都唔記得晒,而家D炒價,於我只係說明隻JOKER係幾咁經典

有時候,經典係非常唔起眼,但當世人發現光芒時,經典已經好遙遠.....
想玩1/4 joker真是無機會羅
想當年,EB JOKER開賣時,挾著EB當時好壞參半的名聲,炒家都一窩蜂排HT三寶,而EB基本上行埋去就有,當時反 ...
adidas 發表於 17-5-2014 01:38 PM

仲記得當時一走到EB一望見隻Joker,嗱嗱聲俾錢,幾驚冇貨,一返到屋企即刻有得玩,不知幾好!!!!
想當年,EB JOKER開賣時,挾著EB當時好壞參半的名聲,炒家都一窩蜂排HT三寶,而EB基本上行埋去就有,當時反 ...
adidas 發表於 17-5-2014 01:38 PM

EB 好難估出貨量,$28K 入 joker 絕對唔係一個平嘅定價,反而隻EB最正又抵嘅戰捐T2就賣極都有,真係估唔到。
回復 102# RRAAYY

如果EB唔係成日出無量神掌, D product 就唔會炒極都唔起, 雖然我都唔想食炒價, 但總覺得入了貨的昇價會很開心, 跌價就很失望. (利申:eb,ht 四隻1/4 我都有入手)
回復  RRAAYY

如果EB唔係成日出無量神掌, D product 就唔會炒極都唔起, 雖然我都唔想食炒價, 但總 ...
有性格 發表於 5-6-2014 10:28 PM

這是人之常情o

因為由第一隻HT Joker, robber Joker 到 2隻 DX 都全入, 實在No more Joker for me! 所以只入了HT T骨, Batman and EB battle damaged T2.