Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 終極BATMAN 定格動畫﹣﹣TDKF(最新6 MINS FULL VERSION)﹣P.7有詳細製作過程

回復 102# BBQ6712

睇完你哩段自白,我真的笑了。。。:DD
有激動的笑、有認真的笑、有感慨的笑。。。

每一個作品出黎都係有血有肉,每個動作都嘔心瀝血。。。
如果你有拍低The making of,我相信可以輯錄成書!

淨係一埋殘駭照都可以供一眾粉絲回味又葡萄!
唔好忘記!我都係你粉絲黎架!!
:65:
你說到的STYLE也是我注重的,我很想很有電影感,所以在燈光和運鏡剪接上都以電影感作主軸,但同時又想玩 ...
BBQ6712 發表於 7-8-2012 01:27 PM

可以這樣玩一埸,好過老細出雙糧:$
完全感覺到果份投入,深層享受過程中的汗水,疲憊不堪,及亦驚亦喜,
希望Howard 繼續支持 BBQ 兄的熱血創作:71:
感謝樓主.套片很精彩.令我開開心心睇咗六分幾鐘....正....:71:

郭大導同黃大兄,支持你地既心機同創意呀:71:

下次如再有機會,會唔會考慮用 FIGURE 做個「打擂台外傳」呀
真係正到無朋友!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
多謝SUNDAYDRIVER和OLDCAT的支持,其實在這裡有看我以前的改FIGURE POST都大慨知道我玩12”的理念,也希望這種各人都能玩出心中的12”作為分享思維,強調不是曬有錢,曬有料,只是希望讓大家也用心地去玩,拍這段動畫,拍我的電影,就算是一些沒文化的專欄也好,不夠水準的電台節目也好,都是本著一個以平凡人的能力做一些特別一點的實驗,我明知不夠好的,只希望一直進步和找到與大家的共鳴!
Yeah!!  Good film!!!!!
OH no.......! the video can't be viewed again...........!
頭像被屏蔽
:50:點解冇得睇既
版權問題,被迫要Cut....我都未睇過....有冇ching 搵到邊道再有得睇???
请问有没有stop motion骨的资料或照片可以分享
请问有没有stop motion骨的资料或照片可以分享
頭像被屏蔽
之前已留言一讚,今再為大大熱血和時間再讚。 比人彈一定有,但我相信配服的比前者更多! 更令我詑異係無HT官方式讚助都做得咁好。 個人認為上半段的goron懸疑feel, 後段大雜燴有點浪費 the bat 大class. 不過都係:$:71::71::71: