Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 終極BATMAN 定格動畫﹣﹣TDKF(最新6 MINS FULL VERSION)﹣P.7有詳細製作過程

真係好正 :71:,唔通請左八爺做武指
點解咁捨得整爛未有現貨的BANE, 大大獲HT全力支助嗎??? :handshake:
Very nice job! Keep it up!
好好睇呀, ~:71:
頭像被屏蔽
one da ful :71:
=_= 套野好地地,好正,不過最尾好爛...
正阿:35:                        ~~~~~~~~~~~
好好睇, 好正 :71:
=_= 套野好地地,好正,不過最尾好爛...
zgundam2000 發表於 5-8-2012 12:38 PM

哈哈哈,我反而好鐘意,WHY SO SERIOUS
哈哈哈,我反而好鐘意,WHY SO SERIOUS
BBQ6712 發表於 6-8-2012 01:24 AM

其實主要都係D 公仔靚.........stop motion 黎講技術唔高,主要都係靠 optical flare + Reel smart motion blur 同一D 罐頭 effects.........

cult 又唔係,劇情又唔係,TECHNICAL 又唔係,精美MINIATURE 又唔係......整6 分鐘不如比少少心機做3 分鐘CULT D 既精品,改裝一下個公仔等佢做到多D 動作同埋整好D 個場景喇~~~
其實主要都係D 公仔靚.........stop motion 黎講技術唔高,主要都係靠 optical flare + Reel sma ...
ninesky 發表於 6-8-2012 01:32 AM

嘩!講到咁簡單!!!:handshake:
不如ching你又整套12分鐘既黎睇下丫!!
:71:

大家都係抱住玩既心態黎對待件事遮。。。
Why so serious...... som.....!!!! :51:
嘩!講到咁簡單!!!
不如ching你又整套12分鐘既黎睇下丫!!

大家都係抱住玩 ...
sundaydriver 發表於 6-8-2012 04:47 PM

一直都唔明點解網上有一種文化就係一批評D 乜,一定有類似 "你咁叻不如你又整番樣乜乜乜出黎喇" 咁...

你去一間餐聽話D 野唔好食,我又可以話"你又整番餐比我食喇"
你見到個頭雕唔靚,我又可以話"你又整番個比我睇下"
你睇完本書/套戲覺得唔好睇,我又可以話"你寫本/拍套比我睇喇"
跟本毫無意思。

唔通呢D 人永遠都唔接受人地批評?定係呢種人永遠都唔批評任何事?
一直都唔明點解網上有一種文化就係一批評D 乜,一定有類似 "你咁叻不如你又整番樣乜乜乜出黎喇" 咁...
...
ninesky 發表於 6-8-2012 06:56 PM

其實點解唔少d批評,多d欣賞呢?:58:

既然你自己都做唔倒,點解唔响創作者既角度去感受下佢地負出既努力呢?
有時語氣比批評更為重要!
哩度係個個都可以發表意見既地方,
無人會阻止你發表偉論,
反而係你受到質疑就擺出一副挑戰既勢頭。

我諗無人或事係完美,
阿BBQ哩套片更加說不上為大作,
不過作為旁觀者,
善意既鼓勵總比惡型既意見來得舒服!
小弟就非常欣賞郭大導,BBQ大同Hottoys嘅呢次嘅cossover喇~
聽灘叔喺遊花院度講佢哋足足用咗二個幾月嚟拍咗呢段足足六分幾鐘嘅片段,辛苦程度可以用"修煉"嚟形容,實在令人佩服
小弟知道呢段片應該係要趕住喺動漫節前完成先有ninesky大大所講嘅"技術性"問題,至於內容方面我就覺得應該當係一段玩具宣傳片咁睇,內容要型有型,要搞鬼有搞鬼,重點其實係指出玩具嘅可玩性,引嚟點擊率同好評已經目標達到,如果又要有內容又要有劇情我勸大大不如買多次飛睇TDKR好過喇~

(PS:郭大導你好,小弟自青苔已經非常欣賞你嘅電影,打擂台更加唔洗講,仲有你每集十溝場我都唔會錯過,好有共嗚兼笑爆咀,讚!請繼續加油!)