Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 【終於修身成功】3R黨衛隊副總指揮上將Herbert Otto Gille 1897-1966

等了又等,終於等到3R(DID)用新BODY啦!!
過往價性比已經很高,再在連BODY都不用換,真係非常抵玩∼
二戰兵人又進一步啦∼就同大家分享一下吧!

包裝同之前德軍相同包裝,外盒可反轉成為背景板影相

M36制服,附有拐杖呢

新BODY著得非常好睇!!

眼鏡做得非常靚!!衣服用上不同布料非常精緻。

非常多扣針,好細緻!全部真係可扣上的。

帶點微笑的Herbert

細位CLOSE UP

頭雕保持水準,最近的頭雕都非常不錯

呢D肩花真係精細到無言....

軟仿皮的靴

槍袋

其中一款皮褸

非常扎實的車工,好睇!

萬歲!!

換上抓毛大衣,野戰褲和野戰靴

呢個造型更加自然,我最鍾意SHOW呢款

望遠鏡都都很精細呢

以上,完成了一個冇乜武器但又非常靚既兵人,
留意新BODY比舊的會高了一點,DISPLAY的時候要留意一下,
新BODY自然度大增,跟上現在主流的素體呢,如果有得散賣都是一個不錯的BODY呢∼
多謝大家收睇∼
:77::77::77:
多謝分享:71:
Did 做功細部不用至疑,轉新body 確係好消息。
3R 系角色個人不接受,但相當期待二戰系figure :shiny:
Thanks Dick大 good report
其實我不太明白3R的意思,和did本身有什麼分別?

多謝分享
Did 做功細部不用至疑,轉新body 確係好消息。
3R 系角色個人不接受,但相當期待二戰系figu ...
Oldcat 發表於 20-7-2012 09:30 AM
其實我不太明白3R的意思,和did本身有什麼分別?
Dick.Po 發表於 20-7-2012 11:32 AM

3R是did副品牌,專出歷史人物。

用意係同did出嘅一/二戰兵人(疑似頭雕)分開,以免混淆。:64:
3R是did副品牌,專出歷史人物。

用意係同did出嘅一/二戰兵人(疑似頭雕)分開,以免混淆。
catcat 發表於 20-7-2012 12:33 PM

不得不再解釋清楚一點, 3R 乃 DID 另一品牌,
專做納粹,軍國主意軍官, 其品牌3R 亦是納粹主意釋義簡寫,
嚴格來講係二戰戰犯, 由於題材敏感,之前產品外盒印有大意
"產品為教學用途,不代表立場及讃同政治理念"
新body 著衫後,外型真係好好多,胸口唔再脹起,
成個自然哂。
想問關節夠扎實嗎?
肩章,襟章先精細,用仿真物料,
比著其他廠,一餅膠啤出黎就了事嘍,邊會用繩織個肩章出黎咁堅!

另,3R 專出戰犯。哈哈!