Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Nendoroid 黏土人 購買心得 與 分享

入來支持下...

好似LV9的小櫻上
小櫻 發表於 16-7-2012 04:08 PM

路過+1....... :78:
我想買米妮添呀!我契妹鍾意米妮。
不過俾我老婆知道我買禮物俾我契妹,佢又呷醋…
nis1111 發表於 18-7-2012 12:25 PM

其實我係講超音鼠,唔係米老鼠:26:
俗語有話: 契妹契上_ (我承認我口臭):68:
當然我知你冇咁做,但你好難控制你老婆點諗……
一係你就攞定幾皮買野比老婆補數la
而家出果d好難估邊一隻係咪插水
kit800407 發表於 17-7-2012 09:42 PM

初音append都插水真係估佢唔到∼
入嚟呃個Post...

話說價錢呢... 其實仲有幾個因數...

版權問題... 喱個好似好多香港玩家會忽視 ...
小櫻 發表於 18-7-2012 09:52 AM

奈葉真是一個好例子, Fate跌到@))以下我也打算入的, 但不久回升了就打消這個想法

另外請問可以在前面的文章 引用你的回覆嗎?  thx
奈葉真是一個好例子, Fate跌到@))以下我也打算入的, 但不久回升了就打消這個想法

另外請問可以在前面 ...
j-man 發表於 18-7-2012 03:30 PM

可以的... 請隨便... :78:

小櫻上
其實我係講超音鼠,唔係米老鼠
俗語有話: 契妹契上_ (我承認我口臭)
當然我知你冇咁做,但你好 ...
kenny52494 發表於 18-7-2012 12:47 PM

我知您講超音鼠,但黏土人都有出米奇同米妮呀﹗我無誤解。
我契妹鍾意米妮,我可以買俾佢,因為黏土人有出。但我老婆鍾意My Melody,黏土人都無出,我點送呀?:$
至於契妹契上_既言論…我老婆都成日講架喇…都唔係您一個講。:26:
不過唔會啦!我契妹大把人追啦!哈哈!:34:
再順便... 情報一則...

福X响FB公布有 No.240 蝶祈 賣... 但無報價錢...

喱隻都好難捉... Figma 因胸部關節問題可能被睇淡... 但以蝶祈本身人氣嘅話... 其土偶會賣幾多好難講... 如果供貨正常嘅話大概三百左右... 卦...

小櫻上
再順便... 情報一則...

福X响FB公布有 No.240 蝶祈 賣... 但無報價錢...

喱隻都好難捉... Figm ...
小櫻 發表於 18-7-2012 03:49 PM

認同!
因為Figma大家都唔睇好,就係您所講既問題。不過黏土就無呢個問題,除非貨太多,否則應該會炒起。我訂咗呢隻,間舖都未通知我…出面有未呀?:42:
無聊一問     大家所知  插得最勁既土人係邊款??
我就認為係小圓土人
無聊一問     大家所知  插得最勁既土人係邊款??
我就認為係小圓土人
夢俠 發表於 18-7-2012 11:14 PM

80:78:
回復 48# 鴨仔
呢只其實地台做得好有心思,識著燈架:52:
可惜下半身截腰分件,好影響美觀啊,唯有放棄……
不過只figma就處理得幾好勒。
粘土 發表於 18-7-2012 11:17 PM

動畫的話,我是非常討好的!:46:
但您話插水黏土人,我都會想起這隻。

提外話,我有巫女 - 巴既1P啦!
回復  鴨仔
呢只其實地台做得好有心思,識著燈架
可惜下半身截腰分件,好影響美觀啊,唯有放棄……
...
passerby 發表於 18-7-2012 11:59 PM

是透明綠色那隻初音嗎?但我很喜歡!