Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:RoboCop 2014

舊版點解永遠冇人打中佢個嘴.........:58:
回復 150# stonekeung01
今早睇左, 不過不失, 但係robcop 對ed-209既戲份, 太普通.
重點係表達murphy被腦部控制上既轉變.
睇得幾開心、唔會係dark knight水平、但值得一看

Ps 用左舊主題曲
真係唔明手擘都冇埋,留隻手掌有咩意思?
舊版點解永遠冇人打中佢個嘴.........
穆•拉•布拉加 發表於 13-2-2014 04:13 PM

開頭蓋都打唔中。
回復  stonekeung01
今早睇左, 不過不失, 但係robcop 對ed-209既戲份, 太普通.
重點係表達murphy被腦部控 ...
Firewalker27 發表於 13-2-2014 04:27 PM

ED209戲份好速,亦太容易被解決了。

打大佬一幕,亦冇講点解除到禁令。
真係唔明手擘都冇埋,留隻手掌有咩意思?
kenji 發表於 13-2-2014 06:13 PM

佢冇講。

但今次的robocop好似可以自由組合。遲下好似MK42咁就勁喇。
幾好睇,中間悶場只有10分鐘,Hottoys快d出黑色戰損,胸口同頭盔可脫甲,要見到個腦同個肺既,哈哈+銀黑靚仔版,好想要呀{:1_203:}

下文有劇透~!!!!

睇左....平平, 冇轉鎗, 冇特寫大腿取鎗, 冇特寫嘴部表情, 狂射後冇reload, 冇高潮, 冇緊張, 冇結局(個人認為)
或者咁講, 我覺得個結局收得唔靚...求其草草帶過就算...

留隻手掌真係無里頭, 比佢new鼻屎用? 摸佢老婆時手感會好d?
戰鬥時個樣都有個罩擋吓, 隻玉手護甲都冇...

比人亂鎗掃射時, 其實佢有用手擋下個頭或嘴, 舊版都係咁做...
算係解答左個嘴冇比人打到嘅問題....

拍檔由差婆變左黑佬...

銀色version動作上機械感強d..
.黑色version若果用光面可能會好d,會增加金屬感...而家啞面真係好橡膠衣feel...

唯一好睇係用209雙腳做cover, 然後打返其他209個一幕~

LAST解禁令如果純用意志戰勝唔太合理...
不如講佢唔可以直接瞄準目標, 但佢計角度用流彈反彈間接打中目標會仲好...
睇左,都唔錯,有第2集的話會唔會又係毒品機械人呢?
佢老婆睇睇下都幾靚,已經唔記得舊版做老婆既係點樣,
舊版係唔係第1集最後Robocop決定離開屋企?
冇留到最後,工作人員名單後係咪冇野睇?
舊 ...
stonekeung01 發表於 14-2-2014 12:34 AM

工作人員名單之後,係冇野睇,只係出返main theme音樂
舊 ...
stonekeung01 發表於 14-2-2014 12:34 AM

唔怪得佢個靚老婆熟口熟面, 原來係天姬戰sweet pea
舊版老婆係一個唔靚嘅普通鬼婆...
第一集唔太多交代同家人發展,
但第二集有講, 佢對家人念念不忘, 成日去睇佢老婆,
但比ocp阻止, 因為會對佢老婆做成困擾...
之後佢算係明白到情況唔容許之下...冇再接觸佢家人....
下文有劇透~!!!!

睇左....平平, 冇轉鎗, 冇特寫大腿取鎗, 冇特寫嘴部表情, 狂射後冇reload, 冇高潮, 冇緊 ...
MAX 發表於 14-2-2014 12:15 AM

舊版用手支針插電腦攞資料,新版就直接灌資料入腦~~
thx MAX & 莫探員大大,之前睇劇照有部全黑色既警車以為都係Robocop用,
原來唔係,有冇出過場都睇唔到:(

以下劇透
.
.
.
.
.
.

尋晚睇左, 平心而論, 翻拍黎講算唔錯, 有佢自己o既世界覲, 講軍火現代化, 要用機械人維持治安能做到無死傷, 當又會出現半人半機械就係需要有感情呢樣野. 結果係半人半機械的robocop當有問題o既時間就令到佢冇晒人o既感情, 變成外表係人, 但內裡更機械的robot
但無論怖局, 心理描述竅故事都冇可能好得過原版, 始終情意結係大晒:34:
欣賞新版講人同電腦係有反應差, 戴頭盔變左名符其實o既robot, 而其他八最欣賞o既地方係....Sammuel Jackson爆粗, 字幕用仆x街:DDD" />令我懷疑請佢返黎就係為左講粗口