Toysdaily 玩具日報

查看: 13109|回復: 51

[其他] 12吋-重遇故人之貨量多到你唔信

話說小弟上年係一間印刷公司做,
上年三隻全城癲哂既飛仔就係我地度印
因為咁樣,我識左做文職既內部人
上年已經吹左好耐水,我幫佢落單都落左個幾兩個鐘XP
(知道左另外佢地文職公司既另一個名,點入去做等等個D野)
不過個D唔講,講返呢幾日撞返傾出黎既野:

首先係近期兩隻"熱門",佢只透露呢兩隻大熱角式,
係預左數量比以前多好多,
同埋因為訂金調整過,根本唔會蝕,
今次呢舉係有目的,目的係咩我唔多講了~
希望佢地坐哂艇啦~

另外,今年既三寶,其實都係D無好大信心既貨,
所以一反常態,試下用呢個方式,
一定有喜,

吹水吹到呢度咁多,信就信,不信就不信~
我都唔知自己講緊邊間公司,唔好問我了
頭像被屏蔽
又或者咁和味, 唔益炒家益HT自己~  :73:
:71:~到時睇下有無平野執先~
估計最起碼有mark 5 效應,如果出現Tracker 現象就更加係玩家福音了:52:
三寶單係香港都出二千幾套,跟本同平時普通角色出貨量差唔多。
坐艇好丫,有時間欣賞下周遭風景
回復 6# catcat
我估,估下乍可能vip數目都太多了,計過數剩係vip數量都同平時生產量差唔多,所以不用再收vip都cover左,加上再收就有炒賣風險,量過左就比人覺得唔值錢,跌過訂價的話就無人訂了:66:
HT呢個市同股票市場剛剛相反 , 股票市場跌會好多人吾開心 , 但HT呢個市跌就好多人(包括我自己)都會好開心呢 !!!

訂金,你指香港區?而家full pay仲有得蝕?
頭像被屏蔽
我成日都吾明 , 其實玩具個價值真係咁重要 ? 真心玩 玩具 , 仲成日要記住個價去到邊 ? 價錢升又沾沾自喜 , 價錢跌又會吾開心 , 簡直係侮辱左玩具既意義 !! 不過同你地講都係side氣 , 你有你地追求價格上既樂趣 , 我有我羅隻玩具上手玩既樂趣 , 費事理你地咁多 , 不喜隨便插 !!
頭像被屏蔽
我成日都吾明 , 其實玩具個價值真係咁重要 ? 真心玩 玩具 , 仲成日要記住個價去到邊 ? 價錢升又沾沾自喜 ,  ...
dvddvdhk 發表於 15-7-2012 10:44 AM

人總係貪新忘舊,唔會永遠對一隻玩具有愛,
當你玩到厭玩到殘,出面仲有人用原價/高於原價同你接,
係咪飲得杯落先?
人總係貪新忘舊,唔會永遠對一隻玩具有愛,
當你玩到厭玩到殘,出面仲有人用原價/高於原價同你接,
係咪 ...
gn01911426 發表於 15-7-2012 11:03 AM

可能我老土啦 , 我既玩具只有入無出 , 所以我從來無諗過resell既能力 , 價錢升跌真係無咁多時間去理 .