Toysdaily 玩具日報

樓主: genesicgaogaiga

[其他] Dragonball Z 新電影

菲利真係慘,死咗咁耐都要捉番出黎鞭屍:遲啲會唔會到斯路??

菲利係咪得罪左鳥山明,佢係Z,GT[size=13.63636302948px]同劇場版都俾人鞭屍既!!:help:真是為菲利默哀!!
菲利又復活,邊度夠悟空打??
上次神與神一戰,破壞神講左自己只係排第三位,預左DB仲有排玩,但無諗到新一套會講番有菲利啫......
yugi 發表於 3-4-2013 09:23 AM
自從有得變超級撒亞人後龍珠已再無招式可言,變成雙方鬥爆氣

剛剛爬文 …… 超西悟空 都常用 瞬間轉移,太陽拳 同 龜波氣功 ……;不過,超西龍珠式 打鬥,自 斯路後,已經 覺得很悶了 ……
打菲利一族好過啦
其實布羅利都好慘。。。。
頭像被屏蔽
劇場版畢嬲都唔需要跟足正篇故事,
可以講話菲利唔死兼發憤修練/有奇遇
(死後去魔界王星見到魔界王神之類?)
終於提升到超越SuperSaiyan3的境界...
BRS 發表於 19-11-2014 08:29 AM
劇場版畢嬲都唔需要跟足正篇故事,
可以講話菲利唔死兼發憤修練/有奇遇
(死後去魔界王星見到魔界王神之類? ...

得靈魂點練都無得升, 天神都講左要有肉體先可練到
Sonic817 發表於 19-11-2014 12:49 AM
好正, 其實菲利有咩問題, 一拳打死菲利,睇外傳故事睇傻左? 果D鳥山明畫架咩?

杜拉格斯都能秘殺有無外傳都好之後能一野打死菲利都完全唔出奇
yugi 發表於 19-11-2014 11:13 AM
得靈魂點練都無得升, 天神都講左要有肉體先可練到

可以在劇場版作個魔界神出來, 能給預邪惡亡靈重新賦予肉體,
(既然超撒亞人神都可以存在, 劇場版發生甚麼都不無可能了)
WHY IS 菲利 STILL COMING BACK?! He's dead and he is weaker than 斯路.... Even 阿樂 can kick his ass now!