Toysdaily 玩具日報

樓主: genesicgaogaiga

[其他] Dragonball Z 新電影

stonekeung01 發表於 11-11-2012 02:56 PM

打埃及妖獸?! :DD
悟空唔係超三件衫多番個悟字,悟飯變番金毛,比達著番甲,全部設定似打人造人果陣,大佬以神為名,好似仲勁界王神,求其到:50:
悟空唔係超三件衫多番個悟字,悟飯變番金毛,比達著番甲,全部設定似打人造人果陣,大佬以神為名,好似仲勁界王神,求其到:50:
睇人設已經冇心機睇...衰d講係冇眼睇...
時間軸好明顯係布歐篇後...

悟空套衫...明明腰帶綁到好似腰封咁就冇左個"悟"字...你又加返...
悟空唔係事必要心口有個"悟"字大家先認得係悟空囉~~ok??

悟飯變得返超西...呢個我算...我當你接返GT...雖則未承認...

比達早就唔著甲...你又著返...都係個句...
唔著甲我都知佢係比達黎架....

杜拉格斯...開頭冇睇個身...我仲以為未來版又過左黎...

唔該跟下原著啦!!

悟空套衫...明明腰帶綁到好似腰封咁就冇左個"悟"字...你又加返...
悟空唔係事必要心口有個"悟"字大家先認得係悟空囉~~ok??

悟飯變得返超西...呢個我算...我當你接返GT...雖則未承認...

比達早就唔著甲...你又著返...都係個句...
唔著甲我都知佢係比達黎架....

杜拉格斯...開頭冇睇個身...我仲以為未來版又過左黎...

唔該跟下原著啦!!
└佳→┐ 發表於 16-11-2012 03:46 AM

我想話你知,呢套電影係首次有鳥山明老師親自參與制作既動畫作品
回復 21# stonekeung01

悟空..無見一排...肥仔左wow:67:
D敵人愈黎愈樣衰個下先激氣.:blame:
我想話你知,呢套電影係首次有鳥山明老師親自參與制作既動畫作品
Devil_Fudou 發表於 20-11-2012 02:59 PM

呢樣我都知...but...老師自己畫既會唔記得??
點解仲會出咁既人設??  純粹因為最具代表性??
定還是同當年畫布歐篇一樣既原因??
anyway...我只係愛之深~責之切~
呢樣我都知...but...老師自己畫既會唔記得??
點解仲會出咁既人設??  純粹因為最具代表性??
定還是同當 ...
└佳→┐ 發表於 20-11-2012 09:46 AM

咁你既意思係.... 叫鳥山明老師"唔該跟下原著啦!!"呀....?
咁你既意思係.... 叫鳥山明老師"唔該跟下原著啦!!"呀....?
Devil_Fudou 發表於 21-11-2012 12:19 AM

1.我唔係好明你咁問我咩意思~~

2.我未有咁大power叫到人地點做~~

3.我只不過覺得連人設都唔跟返的話(e.g.比達點解布歐篇開始唔著甲~而家又著返)...同推翻之前既設定有咩分別?

4.都係個句...有d野...愛之深~責之切~打字呢家野未必睇得出語氣...不過我係有丁點兒失望姐~
悟空唔係超三件衫多番個悟字,悟飯變番金毛,比達著番甲,全部設定似打人造人果陣,大佬以神為名,好似仲勁界王神 ...
simpson8860 發表於 12-11-2012 04:34 AM

單睇悟飯大個仔已經知唔係人造人時期啦

悟空套衫...明明腰帶綁到好似腰封咁 ...
└佳→┐ 發表於 16-11-2012 04:46 PM
從人設睇得出時間軸可能係布歐之前
從人設睇得出時間軸可能係布歐之前
SHOCKER 發表於 22-11-2012 01:35 AM

如果係布歐前既...悟空應該死左架啵??