Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 9月2015年最後更新SEED D(脈衝巨劍合金)MMMGQ 美白回歸

回復  cliffordchan107

我的核戰機,當然不是偷回來啊..haha..高達要有核戰機先似高達啊!當年瑞記 ...
老文 發表於 7-7-2012 03:23 PM

好鍾意劍和炮脈衝的玩法, 炮脈衝支炮還內臟兩支茅呢, 驚喜~~ SD成品還完全保留這些玩意, 另外三隻應可互換身體的?
回復 16# cliffordchan107

body是一樣的..只是顏色不同..所以唔一定受歡迎角色先好玩的..當日呢隻合金用呢種變型方法真係比人插到開花..不過另外set sd都好難見得番了:73:
見證人生的玩具,讚!!:71:
呢隻有過買空戰裝備..買番黎開都未開過就收埋左.點知2年後拎番出黎睇,驚見黃晒...最後幾十蚊賣走左..:help:
回復 18# Douglas.M.Saint

我有本買玩具的數簿,平時有mark開數同買賣日期,有時可以當日記睇番,幾有趣的:43:
回復 19# 源泉立歃

空戰裝備..如果有機會,我都仲想買番隻回來一玩..:77:
老文兄呢排多咗舊品帖分享~~~~~十分好~~~~~:77:
多謝老文兄分享! Impulse劍型真係幾型, 比起strike劍型更型! :71:
回復  Douglas.M.Saint

我有本買玩具的數簿,平時有mark開數同買賣日期,有時可以當日記睇番,幾有趣 ...
老文 發表於 7-7-2012 08:57 PM

Welldone but I'm not dare to calculate my spending............ :(
我發現笨大好多成品都有嚴重變黃跡象...
GFF,GFFMC,DX合金..
回復 24# Douglas.M.Saint

咁玩法其實耐玩好多....:73:
回復 25# DSEMI

何止變黃..某d玩具耐左既膠料會出油..金屬色會退色..:35:
回復 22# Somebody_Ex

希望大家追新品之餘..唔好忘記某d過氣舊玩.因為好多如細心玩落..會有驚喜的:77::73:
回復 23# jono_grace

Impulse呢3隻都各有特色...可玩度又高..唯人氣同變黃令人卻步.玩具來說..實在可惜:77:
回復  Somebody_Ex

希望大家追新品之餘..唔好忘記某d過氣舊玩.因為好多如細心玩落..會有驚喜的:7 ...
老文 發表於 9-7-2012 10:53 AM

但係好多舊玩具大部份好似我等新手見到未見過, 有時行開舊玩具店見盒殘舊多塵又唔識而卻步, 所以更加需要老文兄這類玩具掌故, 帶大家重新認識舊玩具的樂趣~~
(順便幫老文兄賣一賣廣告: 當初買番高達h.m.s扭蛋都係因為睇到老文的舊h.m.s扭蛋分享而買的, 詳請請搜尋老文過往的帖子..........老文兄稍後記得俾番廣告費我, hehe講笑)