Toysdaily 玩具日報

查看: 25981|回復: 175

[玩具攝影] [價錢帖] Bandai VF-171 DX

:)

報價先,秋葉原某舖¥147XX!:78:

好友bbf1125兄七一去左東京散心,佢去之前我大膽問佢可否幫我帶隻171(走盒)返黎,佢諗都唔諗就一口答應!呢d朋友真係冇得頂!

而最後,佢竟然話個喼有位連盒都未開封咁比我!呢d朋友真係同佢上刀山,落油鑊都抵!

在此,再一次多謝bbf兄!多謝你!:64:

相中所見就係搞到滿城風雨既VF-171嘞!你冇睇錯,隻色唔係純白,係有小小黃黃灰灰咁!似Yamato元祖1/48 VF-1J!

內附死人妖一隻!不過對腳好長!長過Yamato既人仔!感覺唔似1/60!:67:

小弟手多,唔止同佢滲線!仲痴左d Yamato 1/60 VF-17既貼紙上去!希望能豐富架飛機!

起飛~~~~~~~~:43:
論飛機外型,Bandai真係冇得輸!比起Yamato既VF-17雞仔咀真係長好多、Slim好多!

急剎..............一樣有型!:love:

著地.........霸氣十足!:51:

伸埋對手手出黎!0者walk!:*

指定偵察(散步)動作!:78:

機械人mode!:65:

老老實實,我影相唔叻,不過我可以大膽講一句...........真人係靚過上鏡!7me!:67:

:77:新知舊雨影張合照!

其實Yamato黑色幾型架!不過佢喇叭褲老土咋!:(

Yamato大頭!:67:

人型可動好一般!而且股關節同Yamato都係一樣不穩!擺post時陪添難度!冇新版VF-25咁實淨!可惜!

後記:

- 如果有玩開Yamato既 VF-17,就發覺Bandai既VF-171個變型系統差唔多!感覺Bandai又老炒Yamato加小小改良,冇出色!
- 無可否認,呢隻171係實淨過Yamato!不過,始終解決唔到股關節「調調fing」既問題,失敗!
- 呢隻野之前又cut單、又冇貨、又8號風球、又加價、到依家又跌價!講真,唔係大家想像中咁正架咋!炒貨既呢鑊你真係出事!
- 如果閣下唔係Macross F死忠的話,呢隻171可以不理!
- 又,如果你真係想玩變型系統,我介紹你玩Yamato!大隻d,黑色型d,Classic d!

多謝欣賞!:64:
嘩:handshake:
畫埋線毒性強左好X多呀 :79:
嘩, 咁鬼正, 會唔會有人唔抵得你買得起架?:43:
:help:有番個啱我口味既post睇嘞.........................放飯再睇

thx!!!!:64:
嘩, 咁鬼正, 會唔會有人唔抵得你買得起架?
Panzer 發表於 6-7-2012 11:30 AM

契哥....呢隻百份百..日板 :34:

qc 特別正 D tim :43:
卜爆威兄 睇完當買左 :)
這隻可能會係我唯人唔會擺人型既 Macross F
:71: :71: :71: , 正到哇哇聲
死野吖。我唔會聽你講買 17s 架
今次係日本買,唔會又有人走入黎無啦啦小一餐嘞掛
你幫Gerwalk 擺 pose 擺得好靚啊~~~~~

:46:
bbf兄。下次幫我買戰隊 dx(菊弓 icon)
個價開始回落就唔好放D咁正嘅post出來啦。一陣升返我點買呀!:53:
常總言重 la 我都係順便幫到咪幫 law, 反而我掛住周圍搵火L 野冇同你格價買貴左千幾yen 有d 唔好意思 tim :( 不過最可惜係幫唔到巴巴買 :unhappy:

你滲完線同埋加多左d 貼紙真係正好多 wor 攪到我唔玩菜都覺得好正, 而家有少少心動 tim 呢次真係大O樂 :80:
我要在此post未被傻人破壞前插支旗先

:43::43: