Toysdaily 玩具日報

查看: 8104|回復: 26

[SD系] 飛驅鳥大將軍更新進度95%

睇番舊POST原來唔經唔覺素組後放番入盒話得閒先搞!

就一放就放左半年都冇記起過:unhappy:

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... d=172575&highlight=

早兩日仲響度諗開乜砌好:(先摷番出黎!甘就清舊火頭吧:angry:

仲欠兩邊膊頭未搞同一把劍就完成,不過連搞左兩晚了

停一下吧!再痴住張枱搞D模型既話,老婆又發皮氣:blame:

另同場加影同步有待完成的又是 1994年舊模疾風銀堡壘 " 美式足球鋼鐵球員 Bull Armor "

仲欠頭盔封膠紙上色就完成:78:

iron man配色熊熊啊~(重點錯
回復 1# riko

COOL WORK ~
縱觀各代大將軍模型而言
飛驅鳥大將軍是比其他大將軍來得出色
期待大大完成
加油啊~!! 我都係飛駒鳥fans!! support!!:handshake:
:52:IRON熊:52::52:
回復 3# 白狼

認同!舊模黎講飛驅鳥大將軍唔洗改都好有型!值得一砌既好物:love:

但砌好真係好大隻個櫃冇乜位放真係要諗真先好槁:60:
回復 5# 呀渡

這是半年前的肉作品

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-172002-1-1.html
回復 2# 御姐喵

熊熊的確幾百搭又可愛!你都整番部自己既特別版吧:75:
i had a 飛驅鳥大將軍 when childhood...:!
回復 9# ygat2005

而家入番隻囉!好似見到都唔貴:75:
點解樓主D金色位用黃色就算? 無左大將軍個尊貴的氣勢喔~
回復 11# kyostanley

就係個個都金色我先唔用金色,而且我覺得黃色加燈陰影比較立體D
回復 10# riko

too big. won't re-assemble a new one la...
回復 13# ygat2005

你講得冇錯櫃小D位都唔掂:30:唔係想清舊火頭我都唔郁佢,但一郁一放落櫃就明白香港寸金尺土:70:
正呀!!!!C兄你好勁呀^^
唔知你有冇埋大鋼呢??