Toysdaily 玩具日報

查看: 6052|回復: 23

[個人收藏] 圖分享搞定了個飾櫃 (更新: 組裝細節, 價錢)

公仔多左加上唔忍心比佢地食塵.. 所以快快手去左i記傢俬自組左個... 效果我覺得OK唔錯喎! :75:

等FILL滿最底果層後再分享!

**** 更新: 組裝細節, 以下資料只提供參考! (希望冇違規啦)****
i字頭傢俬billy系列 W80xD39XH202cm $799
加兩隻玻璃門 40x193cm $325 x 2
個櫃跟黎四塊活動層板, 連中間固定不可動既一塊, 總共5塊, 但係分層部分用玻璃層板會好睇O的...
放棄原本果四塊層板, 加兩塊玻璃層板, 連中間果塊將成個櫃平均分成四層, $75 x 2.
接著係LED燈部分, 同一間野, 係燈飾部有O岩用的, $399 連四條LED,
我買左兩SET總共8條, 每一層將兩條連埋一齊安裝係頂部, 一個插頭可提供四組LED燈,
所以O岩O岩好一個電源搞掂. 成個組合 $2397...
如果收藏多入兩個都唔使5K :handshake:

後記: 鴨記應該有更好同更平O既LED燈組合, 成本可以更平..

謝謝觀賞!:64:
已經好滿LA~大大~~~~:66:
下面果個櫃唔錯 :71:
師兄可能好快又要買個新櫃勒 , 嘻嘻 !! 個間隔都ok喎 , 阿凡達都吾使屈膝 !!
Yes,  阿凡達都吾使屈膝 !!內格有幾寸高?
Excuse me~Ching訂造左幾多錢?
樓主應該用宜家的billy櫃:74:
咁既擺設正到暈喇~~~
好正, 但已FULL.....:71:
希望我個櫃都快D 搞掂...:31:
幾好喎,呢款櫃又夠深,成座Mark4連機械臂放左入去都有位淨,濶度都ok,呢個櫃仟幾呀? 請問?
我都想問問幾錢..我覺得個深度好夠....
回復 10# Pixiv

謝謝觀賞! 已更新: 組裝細節
回復 11# setowah925

樓主應該用宜家的billy櫃
harowai 發表於 2-7-2012 12:03 PM

:@ 比你識破了!! :66:
回復 6# ds_toys