Toysdaily 玩具日報

[改造交流] "Black Rock Shooter" 黑岩改 ★終完成☆P.8 (▼3▼)

龜速不打緊,正等成品的ー天
hillscheung8234 發表於 10-3-2013 12:44 AM

謝謝大大支持,:love:
百看不厭,愈看愈硬!{:1_214:}{:1_226:}
好強大!來膜拜!
回復 1# 火宅之人

2013年只剩下ㄧ日就完結, 總算把這扡了1年多的作品完成, 希望可在2014年造出新的心愛角色吧 ~~~ {:1_225:}
因不滿意刀峰不較大, 所以再改...{:1_202:}

終於噴色了, 因製作原點是來自"黑岩 black rock shooter"的WBR, 所以想了又想後, 最後還是用回WBR的白色呢~:36:

張噴色後的組件 與 服裝用的膠珠 及 工業用的防撞膠條 組合...

★☆串燒雞翼...:p

終於完工~{:1_208:}

記然說是Twins Shooter, 這様有"暗" 也應有"光" 吧~

其實原定了是造兩隻色的, 但最後因改動而多用了組件,
而令另ㄧ隻不够組件完成, 所以暫時只能選造ㄧ隻哦~~{:1_201:}

謝謝各位的觀賞及支持 ~ ~:love:
吾覺似黑岩,可是好靚:shy:
識得自己整玩具真係好開心!
回復  火宅之人

2013年只剩下ㄧ日就完結, 總算把這扡了1年多的作品完成, 希望可在2014年造出新的心愛角 ...
火宅之人 發表於 30-12-2013 08:44 PM

100000讚:71:
我仲記得之前己睇過
再睇一樣甘勁:71:
新年快樂呀火宅兄!:77:

新年前都見到你既燒雞翼神器,真係流曬口水呀:71:
來年等梗你更多神作呀!
百看不厭,愈看愈硬!
darknight 發表於 10-3-2013 02:59 PM

謝謝尊貴GE darknight 大大~:love:
吾覺似黑岩,可是好靚
小小玩具迷 發表於 30-12-2013 09:39 PM

大大:71:
因為當時自已十分喜歡黑岩的 PSP White Premium Box 的八塊翼的做型,{:1_223:}
所以之後在她的原設上加加減減:^
但始終自已是抄黑岩的, 所以便用同回Black Rock Shooter的名哦~{:1_226:}
抄就係抄, 在下唔鐘意像神魔X之塔吟, 話係參考呢~haha:!
支持師兄的神技!!!!
:love: always the best here !!!
大大
因為當時自已十分喜歡黑岩的 PSP White Premium Box 的八塊翼的做型,
所以之後在她的 ...
火宅之人 發表於 1-1-2014 11:35 AM

吾吾,原來如此,隻光之翼我諗起神姫的女武神,可以試改下喎:71:
CHING 堅勁!!!