Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 今次tdk大戰,ENTERBAY JOKER好似似d

之前EB既死亡遊戲唔係都有可動眼咩?
張圖jc.hong repaint過,但robber真係似d wor~~
peoplehen 發表於 22-6-2012 03:37 PM

其實唔REPRINT都已經似, REPRINT左更上一層樓:71:
吾係信EB d 掩掩漾漾官圖呀?
你睇下MIB就知佢d相PS到極緻啦!!  d 相西裝四正到呢!!
再睇下brother d 實物相, 就知發生咩事啦!!
其實HT申請左專利後,即使轉既方式唔同,EB係咪都唔可以再出可動眼 ?
nightsto 發表於 22-6-2012 03:45 PM

我估計HT申請專利只是眼睛轉動的方式。只要轉的方式不同,例如好似之前0既產品0甘兩隻眼各自轉,EB應該可以再出可動眼的。不過一切都要視乎HT獲批專利0既內容係乜~
H記果隻好公仔樣:shy:
其實HT申請左專利後,即使轉既方式唔同,EB係咪都唔可以再出可動眼 ?
nightsto 發表於 22-6-2012 03:45 PM

HT 嘅PERS只係專利係:同一支棍仔同時轉兩隻眼,普通EB式可動眼好耐以前已有,無可能申請到專利。
吾係信EB d 掩掩漾漾官圖呀?
你睇下MIB就知佢d相PS到極緻啦!!  d 相西裝四正到呢!!
再睇下brother d  ...
realclivea 發表於 22-6-2012 04:08 PM

都唔係既, 之前亞爾帕仙奴同t-800都keep到同官圖差唔多, 都有機會係出到咁既質素既:58:
HT 嘅PERS只係專利係:同一支棍仔同時轉兩隻眼,普通EB式可動眼好耐以前已有,無可能申請到專利。
catcat 發表於 22-6-2012 04:14 PM

哦, 明白~~~:64:
頭像被屏蔽
EB 品牌係買高檔,但大貨質素完全兩回事,我見過鬼都怕黑。
經過 MIB 事件∼ 我已經對 EB 失去信心
本身個 BODY 都驚驚地...大貨連頭同衫..都死埋
做到個官圖有幾靚都無用
回復 45# nightsto

其實侵權與否, 最終係要上法庭先可決定...

加上HT好似只係 patent pending, 未必patent咗, 也不知patent包括那些國家, 所以一日世上有版權律師, 乜都有可能。除非好似Steve Job家人般有無限財力, 否則patent pending 都係嚇人多, 有冇實際作用要看持權及侵權雙方的財力, 及客人的良知(所以某些國家侵權十分普遍)。

FM radio個發明者Edwin Howard Armstrong都有申請FM電路設計專利, 但比好多人改少少嘢出FM radio去侵權, 佢窮一生去告爆所有"侵權者", 最後痴咗加破產, 完。
做到個官圖有幾靚都 ...
ryantsang84 發表於 22-6-2012 18:02

標野唔係話 "You get what you see" 架咩 ?
又呃人呀 ?
做到個官圖有幾靚都 ...
ryantsang84 發表於 22-6-2012 06:02 PM

第一次訂 EB(MIB),
亦是我最後一次..:51:
頭像被屏蔽