Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 今次tdk大戰,ENTERBAY JOKER好似似d

如果阿bill肯俾呢d心機去出, 相信唔會俾ht"禁"住打了
nightsto 發表於 22-6-2012 02:20 PM

無計啦  事實.. bill爺隻1/4 同ht 隻1/6真係差唔多....睇下d頭髮
bill爺真係要諗下計至得
EB大貨一陣分分鐘出隻紅粉飛飛ver.比你
etsc4344 發表於 22-6-2012 02:19 PM

咁又係, 佢大貨經常仆直既
EB  量產 係 利潤行先定係品質QC 行先, 自己心裡有數
不如用 1/1 比啦 , 仲精細呀 :34:
如果阿bill肯俾呢d心機去出, 相信唔會俾ht"禁"住打了
nightsto 發表於 22-6-2012 02:20 PM

我唔覺得佢俾ht"禁"住打,
我反而覺得係EB係一個YJ challenge成個HT集團,
(HT 真係好悶, 反而EB肯試做其他角色)
如果阿Bill爺正正經經用心d去做,
都唔係無可能反超!
不如用 1/1 比啦 , 仲精細呀
toys991 發表於 22-6-2012 02:26 PM

咁論details, 一定係ht win 既......:31:
講真,面相已經無咩可以批評!我覺得各有各好,而且1/4同1/6,點比呢??!:67:
反而覺得1/4黎講,佢套衫一d紋理都無,好似紙紮咁!!
再一次証明,繼T-800同Rambo之後,
衰標除左識做頭之外,一概唔識!!
不如轉下方針齋賣頭雕啦!!!

this time, buy joker not by the head sculpture( only 70% look like):45: , but the outfit by kato:71: !!!
我唔覺得佢俾ht"禁"住打,
我反而覺得係EB係一個YJ challenge成個HT集團,
(HT 真係好悶, 反而EB肯試做 ...
joo200456789 發表於 22-6-2012 02:28 PM

:71:
有見地!
如果d details位再細緻d, qc一定要再好d, 應該可以既~
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
this time, buy joker not by the head sculpture( only 70% look like) , but the outfit by kato ...
freelander77777 發表於 22-6-2012 02:31 PM

平時無幾k都買唔到kato既產品, 而家16xx就有衫又figure, 又確係抵玩既
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 26# nightsto

totally agreed !!
EB 1/4件背心望落仲薄過罔本...頭雕確係幾好,不過大貨又比個關二哥膚色o既你就真係禍河~
平時無幾k都買唔到kato既產品, 而家16xx就有衫又figure, 又確係抵玩既
nightsto 發表於 22-6-2012 02:34 PM

又唔係話貶低邊一個。。。:67:
幾千蚊一套衫唔係淨係佢個名。。。
產量少,件件佢自己Handmake係一個問題。
而且佢講過佢係唔用普通料,而係仲靚過新衫既貴野!

我又唔覺得HT以前d衫有幾唔好,
不過今次搵佢合作當係另一個Gimmick 遮,
如果無左哩個賣點,我真係搵唔倒仲有咩point要人買第二次囉。