Toysdaily 玩具日報

查看: 16845|回復: 22

[分享討論] --武裝機甲FANS註意-- 漫畫版VARDANT(GK?)完成品

今天係清水X下口個官網日誌度見到個漫畫版VARDANT,手辦廠商quesQ出品..
目測應該系不可動GK或PVC完成品類型.
雖然不可動但造型同細節絕對完勝市面上任何已商品化既VARDANT!
令人更加期待ALTER既ALMECHA系列出佢!:71:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
另外慶祝武裝機甲劇情進入白熱化階段!
月面BOSS居然系第0卷<鋼鐵之華>中的主角...:50:

時間線躍進到三年後,九條美海徹底黑化?!

歡迎踴躍討論:57:

隻VARDANT真係好正, 唔可動真係無所謂
我MEGAHOUSE個隻都剩係掛兩層翼算了, 好玩唔好睇
&#21873;&#21873;睇完90
九&#26465;做低個隻好似係姐弟個架...又要等多一個月了
個故事好似愈來愈唔知想點咁...好亂
不過D機設真係好型...
VARDANT同APPARITION最好睇
迅雷都好型, ARMA好多隻都唔錯

但故事...真係開始亂, 定係因為佢出得太疏所以我太唔記得上次講緊乜&#22021;關係
請問佢o地個官網網址可唔可以post出o黎呀~? thx~~
機型不差.......

很細微的哥Vardant!!!!! :71:
隻VARDANT真係好正, 唔可動真係無所謂
我MEGAHOUSE個隻都剩係掛兩層翼算了, 好玩唔好睇
&#21873;&#21873; ...
luciferdark 發表於 12-6-2012 07:10 PM

MEGAHOUSE隻雖然系動畫版造型,但都系現時可動玩具中最佳選擇了(壽屋隻模型造型同可動都比MH差)...

另外九條變惡役實在太出乎意料..
一直以為佢祗系精神狀態唔多穩定,會拖累到大家
但三年後居然成個BOSS既視感,令人越來越期待後續劇情..

個故事好似愈來愈唔知想點咁...好亂
不過D機設真係好型...
VARDANT同APPARITION最好睇
迅雷都好型, ARMA ...
herrickwok 發表於 12-6-2012 11:38 PM

故事真系唔亂..但系世界觀比較復雜,可能對於睇下斷下既人來講好難記住..
加上最近幾話劇情各種超展開同大逆轉,真系非常之釣人胃口

武裝機甲既機設一直系業界亮點.但可能因為TV版做得太衰,所以關註既人唔多...實在系非常之遺憾

而且漫畫版有好多好正既機設係TV版完全無出現過..
比如PAINKILLER既爆甲形態

仲有80話登場既"最後的MACHINA"--LOSTBARREL

請問佢o地個官網網址可唔可以post出o黎呀~? thx~~
車仔 發表於 13-6-2012 01:02 AM

http://www.h7.dion.ne.jp/~n_circus/
我只睇過動畫版, 原來仲有漫畫版架?仲以為個故事以完..
我只睇過動畫版, 原來仲有漫畫版架?仲以為個故事以完..
moodyblues 發表於 13-6-2012 12:23 PM

動畫版系垃圾...:31:
今天係清水X下口個官網日誌度見到個漫畫版VARDANT,手辦廠商quesQ出品..
目測應該系不可動GK或PVC完成品類型 ...
DSEMI 發表於 12-6-2012 06:47 PM

CHING, 想問問市面上係咪得MEGA HOUSE, VOLKS,同ALTER 出過佢D 成品?
宜家仲有冇機會入到其中一廠...睇緊佢D漫畫!機設真係好正!
CHING, 想問問市面上係咪得MEGA HOUSE, VOLKS,同ALTER 出過佢D 成品?
宜家仲有冇機會入到其中一廠.. ...
空月 發表於 13-6-2012 04:22 PM

成品仲有CMS出過隻LINEBARREL;
模型就系得壽屋,但勝在款比較多..
想後追既話個人肯定首推ALTER;不過依家好少見,可以試下去日拍碰碰運氣..
MEGAHOUSE同CMS市面應該易&#25598;D..
VOLKS雖然比例靚但塗裝同可動都好差,個人唔推薦..
或者大大可以問下德哥,佢入手過幾個版本..

PS:漫畫真系好鬼正.機設,畫風,劇情都一流..:71:
回復 11# DSEMI

Alter 相信個價上左天.....:42:
宜家都係搵下megahouse 果兩隻! 可惜冇出override...:79:
硬係覺得佢D設計同五星物語有某D共通點 又係頭細細 腳長長
不過五星華麗好多
好正!造型夠惡!
nice modeling

but i dislike this anime/comic