Toysdaily 玩具日報

合金模型車貼圖討論區(1:12, 1:18, 1:43, 1:64)pg.65 add 1/12 Enzo & F40

回復  GUNDAM杰

86都出咗好耐,冇都唔出奇
t2_t2 發表於 3-3-2012 03:27 PM

我都想追返架頭D86,不過依家要搵都唔易,而且價錢:70:... ...  
影武者兄張相入面架86係頭文字D版,聽聞淨係日本AUTOART先有,香港有既係水貨... ... 影武者兄你好好KEEP住佢呀:79:
回復 3292# mark6

當時知autoart出頭文86,也知香港只會有水貨,所知由知到正式發售一直很留意d店鋪,一見即入。:(

只要喜歡日系車的也會喜歡頭文字,喜歡頭文字的一定喜歡86:$
1/18 Hotwheels Elite ECTO-1

司機位非常簡單

用嚟放捉鬼鎗嘅架(捉鬼鎗係唔包&#22 ...
t2_t2 發表於 2-3-2012 15:06

此車我也有留意...好長的車身....
三月破産啦!!!

回復 3295# aaron167167

40週年:71:
三月破産啦!!!
aaron167167 發表於 7-3-2012 05:01

破產得來開心...唔緊要啦:^
回復 3295# aaron167167

Diabo? good!
大家好, 小弟係新手, 想玩1:18
係度稔緊AA BENZ C63 AMG VS AA R35    VS    KYOSHO R35

想問下咁多位師兄, AA / KYOSHO 有冇乜野年份之後既車比較買得過?
例如新技術或者起疹問題  (我爬文見KS 年半至2年就會起疹, 即係買10年打後的KS 會穩陣D)
唔知今時今日既KS 仲會唔會有快起疹問題呢?

唔該哂咁多位
回復 3299# vadar0503

歡迎呀...:65:

起疹是很傷腦筋的問題。
一向ky起疹的情況也是常見的,而aa也會有起疹,但相對較少,我所見有d車款可能較容易,我估是可能因不同時期的生產又或當時的上色物料不同所至,亦有聽聞是某d色。

但由於兩者售價一直有差別,現在更甚,所以我個人也睇化了...

上大大的選擇...  Benz C63 及 r35...我覺得睇大大喜愛...

如入r35才想想入那ky 及 aa...,但KY 的r35在市場上較少,決定後再找找看。
我聽過人講話黑色易D起疹係咪真咖?
問左架hpi harrods mclaren下星期出,期待!
回復 3299# vadar0503

我會稔咗架C63先,R35只會越出越多顏色同唔同嘅Spec,睇定D先都未遲:73:
大家好, 小弟係新手, 想玩1:18
係度稔緊AA BENZ C63 AMG VS AA R35    VS    KYOSHO R35

想問下咁多位師 ...
vadar0503 發表於 15-3-2012 11:41 PM

歡迎您呀:65:
就R35而言,相比起AA個人覺得以做工上同細節位睇我會傾向京商,但如果要考慮埋起疹問題既話,我支持閣下買AA既C63,因為我既右軚紅同黑R35都有點點出現喇... ...基本上aa既質素唔錯,依家出現起疹問題既都係只得黑色AM VANTAGE有少少事,但再早期D既銀色M3 CSL等同一系列既(即AA PERFORMANCE)都完好
歡迎您呀
就R35而言,相比起AA個人覺得以做工上同細節位睇我會傾向京商,但如果要考慮埋起疹問題 ...
mark6 發表於 17-3-2012 06:56 PM

唔該你同上面咁多位師兄, C63 同CL63 都唔會稔了, 爬文見到依度有師兄分享過, 引擎設計同車尾箱冇油壓.....轉戰AA R34 OR R33
你話你部AA R35 右太紅與黑...即係最早期版本...銀轆果隻?
果個版本係2008年, 我睇中果款係啞黑轆_銀邊, 係2009年出的......照咁估計, 我依家買, 一年後就會德國麻疹病發!! (AA 係德國牌子AR MA)

請問各位師兄, 知唔知邊度有得睇AUTOART 既MODEL係邊年出廠? 我想佢個網唔見有, 好怕睇中D款但原來出左好耐 (保鮮期)
回復 3304# vadar0503

其實未必一定會出疹的...有好多aa舊車也無/未出疹 ,如擔心因出品年期的問題,可考慮入最新出的那些型號.......
吾好比個貼沉下去!
GOGOGO