Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Gundam Seed 劇場版 still continues production ?!

Is there any news about Gundam SEED 劇場版 ? or the project itself has been abandoned? any bros know anything ??

:D
project canceled....
so its confimed right ? :(
so its confimed right ?
waihonh 發表於 9-6-2012 11:11 AM

沒有官方消息說正式取消,
基本上和香港的八萬五完全一樣的狀況.
seed有講過出劇場版的嗎?
我相信,佢會睇下今次SEED HD化後O既反應掛
究竟SEED對於90後高達迷(我覺得SEED比00好似大路同多人接受一d),算唔算係最有代表性,最屬於佢地O個代O既高達呢?
而家翻出TV版,搞BD,出模型,如果個勢好O既,有冇可能翻生呢?
我相信,佢會睇下今次SEED HD化後O既反應掛
究竟SEED對於90後高達迷(我覺得SEED比00好似大路同多人接受一d) ...
Toro 發表於 12-6-2012 02:07 AM

雖然有點可能,
不過我懷疑可能是反過來,
因為劇場版有部份作畫, 所以在取消之後不如用在HD化TV版,
以免浪費了那些作畫.

畢竟有很高可能性部份聲優根本請不回來做新配音.
(卡咖哩的配音進滕尚美和褔田反面, 新Game全面無卡咖哩配音, 殺手蕃咖和粉紅的配音也沒有多喜歡那些角色.)
要拍劇場版不會有多易.
雖然有點可能,
不過我懷疑可能是反過來,
因為劇場版有部份作畫, 所以在取消之後不如用在HD化TV ...
Mythsearcher 發表於 12-6-2012 02:45 AM

對呀,反面反到很難看,最後幾集卡加尼變了啞吧,所以我對福田夫婦很反感呢~