Toysdaily 玩具日報

[Medicom] RAH EVA 初號機(P5加雜誌介紹圖)

等多一点资料再考虑
預訂:?限定多la
^_^^_^^_^
買隻mg好過.....pass...:62:

玩EVA唔擺高難度動作咁點得架?  M記出品大家最擔心都係耐唔耐玩, 見佢手手脚脚連埋條腰都係包左膠... 但係咁樣玩M記RAH NEO 哩只就真係怕怕... 希望佢新LINE用料有突破性發展啦~ 如果唔係玩到咁上下o的膠又爆又溶,關節外露... 咁同o的細o既其他可玩系列冇分別...

另外M記野記係貴... 又係怕怕...

不過咁多年黎EVA個造型不断調整修定, 我對最後期電影EVA修整造型都較中意, M記哩只高度還原設定~ 實在感動. 上半身就真係可以叫完美~ 只差下半身o既腳線條可以再作修整o者~

我同好多ching都幾擔心佢配件少, 又可能要換件先還原到劇中情景... 更甚可能連基本o既"暴走"都做唔到... 當我再研究左o的初版圖, 哩只個口應該可以開合, 隨時暴走冇問題, 而且插入栓機構外部都好似有設計到可動, 應該可以開啟o卦~?

去過消息相關網站 http://ga.sbcr.jp/mfigure/020369/ , 提到暫時哩只初號機相關資料比較少, 24/6 MEDICOM會有更新喎~ 希望到時會見到哩只初號機有更多gimmick同配件啦~
看到這隻eva,相信m記有能力製造宇宙騎士、強殖裝甲這些角色!
十分期待!:)
頭像被屏蔽
唔使諗,買模型最好。
一隻medicom嘅價就可以買晒0、初、二、三、四號機咁滯,而且模型仲靚,又唔使驚出完0號、初號之後,隻二號變左天價限定呢啲銷售手法。
玩EVA唔擺高難度動作咁點得架?  M記出品大家最擔心都係耐唔耐玩, 見佢手手脚脚連埋條腰都係包左 ...
vearemember 發表於 9-6-2012 08:11 PM

同意樓主見解,但M記啲公仔衫(膠/皮)質料咁多年都一如過往會自動分解,只怕唔會有任何突破!
如果真係出齊, 睇怕要齊等到頸都長埋!:58:
EVA有個特色,大家都知佢唔係機械,而係生物
呢隻RAH NEO,賣點係全身零外露關節,全身先有一重matte coating啞黑色肉身
雙手可屈過90度,所以改用左軟質樹脂.
而全身裝甲係ABS製.
但正如好多人所講,如果要鬥細節小配件,佢一定唔會夠bandai鬥
睇落佢厲害之處係人形味好重.
在下覺得,MEDICOM每次開新line,頭一隻野都落足心機,我覺得呢隻可以訂隻試下.
頭像被屏蔽
隻色好似唔係咁得, 比少少金屬感好d:74:
永遠唔會齊到,出到四號機,一號機己經自動分解左
永遠唔會齊到,出到四號機,一號機己經自動分解左
fatestay 發表於 11-6-2012 09:47 AM

有心一定齊到, 因為VER1.5, 2.0陸續有黎:p
其實哩只會唔會Bandai有份?project BM??