Toysdaily 玩具日報

[新品消息] The Joker 2.0 collectible is coming soon!

如果唔係太貴, 呢隻應該係我第一隻買嘅12" !!!!!Love Joker so much!!!!
laukahoj 發表於 13-6-2012 01:34 AM

至少 HK $1,5xx

TDK 電影 2008 上映

HT Joker 2008 ~ 2009   出

You love Joker so much?!

Where have you been the last 4 years?  Mars??? :34:
至少 HK $1,5xx

TDK 電影 2008 上映

HT Joker 2008 ~ 2009   出

You love Joker so much?!

...
Gretzky99 發表於 13-6-2012 01:47 AM

睇吓佢跟啲乜, 如果係正(2頭2套衫), 千五都會考慮! 之前幾隻Joker一來覺得未到好正, 始始終覺得小丑嗰妝溶溶地先正, 二來之前冇錢買...
呢隻 2.0....我 80% 會 pass...( 因為之前三款都有買( 正價) )
除非 HT可以好似之前隻 Bank Robb ...
frankylick 發表於 12-6-2012 11:21 PM

你連第一隻都留住就知你有愛,我估你唔只20%會入,而係起碼60%會入.....dx1既大眼仔,要好過佢話咁易......
我只期望真係出得全面d,其他警察呀,護士呀可以不理,但表情同妝就希望有驚喜........
超期待的一隻••••••••••:p
以Kato制作,全人手同工序,
完全1:1做法,
大貨根本唔可能做到,
可以o既,而家通街都有靚西裝啦。
kafai1978 發表於 12-6-2012 01:57 PM

個圖版都好重要,cutting靚唔靚就係睇佢,gucci同g2000嘅分別。
冇之前o個隻,呢隻入硬,
Joker89"都要1530,
呢隻應該低唔過呢個價...!!!!
頭像被屏蔽
個圖版都好重要,cutting靚唔靚就係睇佢,gucci同g2000嘅分別。
catcat 發表於 13-6-2012 11:30 AM

個辨嘅cutting絕對重要,國內師傅嘅能力亦唔弱
亦唔好低估國內車衣女工嘅能力,只係客人比幾多錢,
間廠就比咩貨你.你肯比多啲錢,件貨就可以靚啲,因為
生產需要嘅時間亦係成本之一,比多啲時間去慢慢車件衫,
一樣可以造到好靚,非不能也,實不為也.
做舊呢啲嘢簡單到不得了,如果因為唔夠舊覺得之前嗰件衫好啲呢啲係無知嘅行為,一套衫嘅CUTTING同用料以及衫花才是細節中最重要的,要悔要舊容乜易,自己加都仲得,見過KATIO套衫嘅厲害,根本連想也不用想舊嗰隻,直情掉得
回復  fannyabc128

左手面:有舊化好自然。(可能係出自DX01)
右手面:手工好骨子,不過呢略嫌太乾淨 ...
firefire 發表於 13-6-2012 12:07 AM

右手面:估計是出品MEDICOM

其實今次joker 2.0系依照電影里小丑在貨車追捕自認系蝙蝠俠的雙面人,后被假死的高登局長用搶指頭的一幕為藍本,無可否認在貨車時的小丑的而且確系乾淨(件外套)依我睇,DX2.0有雙頭雕,一件外穿外套,機關槍一支,再加上一些小配件(因為被捕后有好多刀子的一幕),出咗至打算啦~唔好系又話PASS唔系又話PASS,之後靜雞雞走去預訂:45:      
真係2千蚊都接受到!?
經濟真的咁好景!?
在此恭喜Kato兄,好嘢自然有人賞識,能夠用自己嘅實力加理想行到呢步,作為香港人又多份光榮:71:,我呢D Cheap精終於間接地擁有大廠生產你的作品,好過無啦,睇怕張來會有更多好比例嘅figure買啦!:59:
頭像被屏蔽
[/img]
遠睇好掂!
fannyabc128 發表於 18-6-2012 05:08 PM

正呀, 好想快d有得訂呀