Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2012 Marvel Unverise Wave 4 & MARVEL UNIVERSE 3 PACK

我只可以講做人唔可以太苛刻,mu好少有大型配件,prodessor x今次有咁大張的輪椅,腳少d關節都冇所謂啦,而 ...
benedict 發表於 26-5-2012 12:50 PM

之前外個網登出來我仲以為PX係特別分開賣, 原來又當正常MU!
再唔係,又有輪椅,又高可動,但賣貴d囉~~
Devil_Fudou 發表於 26-5-2012 01:04 PM

我情願hasbro用呢個方法!
其實對hasbro的玩具質數有要求,又有甚麼不對,點解大家咁大反應?
大脾關節?

先唔計抄價, 當你公價買到.

1) 咁大舊輪椅.  
2) Prof X 大部份人世係雙腳跛咗.
...
Duraxyll 發表於 26-5-2012 12:17 PM

無記錯Toybiz隻PX,雙腳是有多關節, 有輪椅!
無錯6”& 3.75" 無得比,Hasbro 亦無可能同toybiz比,不過作為mu都應該有mu的水準,舊MU素體大脾有ball joint, 但呢款睇落(睇唔清楚),只可以大脾前後郁,似乎比舊素體差!
不過大家咁接受hasbro的新作風,似乎對hasbro有要求都係多餘!
無錯6”& 3.75" 無得比,Hasbro 亦無可能同toybiz比,不 ...
avengers2012 發表於 26-5-2012 02:01 PM

而家professor x的hip joint係gi joe果種ball joint,而唔係前後郁果種。睇professor x素體係gi joe movie限定果隻素體!
而家professor x的hip joint係gi joe果種ball joint,而唔係前後郁果種。睇professor x素體係gi  ...
benedict 發表於 26-5-2012 02:05 PM

Good new!希望你啱,我睇錯。
professor X :35:
一直都想要一隻figure係著西裝

圖係到,自己睇吓似唔似啦,我個人就覺得body係同一個!
圖係到,自己睇吓似唔似啦,我個人就覺得body係同一個!
benedict 發表於 26-5-2012 02:19 PM

你啱!原來無腰關節先至真。不過cut開件衫又有d怪!
我情願hasbro用呢個方法!
其實對hasbro的玩具質數有要求,又有甚麼不對,點解大家咁大反應?
avengers2012 發表於 26-5-2012 12:43 AM

要獨立一隻賣貴d,就唔可以放喺普通wave度賣
唔可以放喺普通wave度賣,就只可以做限定品
做限定品,就唔知會炒到幾多錢先買到,你真係情願用呢個方法?
無錯6”& 3.75" 無得比,Hasbro 亦無可能同toybiz比,不 ...
avengers2012 發表於 26-5-2012 01:01 AM

你搵Toybiz隻Prof.X比就啱喇!就連Toybiz隻Prof.X,都因成本問題而出唔到呢張浮椅!

而且唔係Hasbro無可能同Toybiz比,而係2012年嘅生產成本無可能同2005年比
你應該聽吓下面呢段Jesse Falcon既訪問
http://fwooshcast.thefwoosh.com/ ... -30th-jesse-falcon/

Jesse Falcon可以話係ML之父,當年喺Toybiz度打工果陣佢有份創造ML出嚟,一路將ML養大
佢而家係Marvel既Director of Merchandising,Hasbro ML佢都有睇住
訪問中佢有講,話呢幾年大陸廠既生產成本越黎越貴,人民幣一路升值,大陸人工又越嚟越貴
佢哋要控制一隻figure既成本就越嚟越難

當然Toybiz同Hasbro兩間公司既方向同風格係唔同
但我相信如果Toybiz keep住造ML而冇比到Hasbro
一樣會或多或少同Hasbro一樣爲咗要降低同控制成本而減少關折同上色
因爲主要問題跟本就唔係Toybiz定Hasbro,而係大陸廠既生產成本不斷上漲
要獨立一隻賣貴d,就唔可以放喺普通wave度賣
唔可以放喺普通wave度賣,就只可以做限定品 ...
Devil_Fudou 發表於 26-5-2012 04:15 PM

又唔一定獨立賣貴d, 正如樓上gumng所講,搞好d質素,全部加價,我ok。
又唔一定獨立賣貴d, 正如樓上gumng所講,搞好d質素,全部加價,我ok。
avengers2012 發表於 26-5-2012 03:50 AM

而家係講緊Prof.X要同其他款一樣高可動,又要跟多張浮椅,當然就要比其他款貴㗎啦

而且美玩同日玩唔同,唔係話加價就加價
就算你ok,唔代表其他所有人ok,加咗價就一定會少咗人買
再者,就算大部份買家ok,都未必一定過到零售商(Toys'r'us Walmart果d)果關
如果一般3.75"玩具賣$9.99美金一隻,你MU突然加到$12.99一隻,貴人哋成截
零售商見到,一定會覺得大部份買家唔會有$9.99一隻唔買而走去買$12.99
自自然就會入少d貨,甚至唔入貨
咁樣你d玩具出得幾靚都冇用啦!因爲人哋想買都買唔到!
所以美玩唔同日玩,係有好多限制,唔係你話想點就點,一定要控制成本
而家係講緊Prof.X要同其他款一樣高可動,又要跟多張浮椅,當然就要比其他款貴㗎啦

而且美玩 ...
Devil_Fudou 發表於 26-5-2012 05:04 PM

我都知,如果可以話點就點,就唔洗受Hasbro氣,3.75"得佢一家!
頭像被屏蔽