Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 12”人偶玩樂FAQ

收藏了多謝,cat兄你哩把是什麽刀?
youu 發表於 30-8-2013 01:21 PM

模型用的筆刀,雙星牌,幾十蚊有找。
貓大,我最近入左丘吉爾套增肥内衣,但穿著之後發現好多褲都著吾入。
想問:

1)有乜辦法可以將條褲硬著落去?
2)如無,有無咩牛仔褲腰圍特別大可以著得落?
貓大,我最近入左丘吉爾套增肥内衣,但穿著之後發現好多褲都著吾入。
想問:

1)有乜辦法可以將條 ...
venson8789 發表於 30-8-2013 01:46 PM

好抱歉,您的問題已經超出了小弟的能力了。

要一個肥人著 regular size褲,不是減肥(不穿增肥褲), 就是買過條肥仔褲比佢著。

牛仔褲的話,小弟曾經見過皆旺二樓有比較大size的散件。
好抱歉,您的問題已經超出了小弟的能力了。

要一個肥人著 regular size褲,不是減肥(不穿增肥 ...
catcat 發表於 30-8-2013 02:00 PM

多謝貓大先。
無辦法,丘吉爾套肥仔衫係連埋褲的,恐怕要自己cut然後再整大腿了。
頭像被屏蔽
模型用的筆刀,雙星牌,幾十蚊有找。
catcat 發表於 30-8-2013 01:38 PM

{:1_203:}哈哈,终於知要用咩刀了,thanks for helping!!
謝謝貓大! 好有用既教學,圖文並茂:71:
謝謝分享 獲益良多~
很好的帖啊...新手完全岩用....正
很好!很強大!可見楼主樂於助人及對玩具的熱爱!強強強!!!
有用嘅帖,即使幾耐睇番,都絕對冇過時...多謝樓主!
我有個素體連頸,個頭雕插落去佢頸個ball joint時 個頭雕插唔到頸果個連接位
之後個頭就兩頭fing 插唔實,唔知係佢頸ball joint 唔夠長定個頭雕入面個連接位太入
想問下有咩辦法可以解決??:die:

請問斬頸刀係美勞堂的雕刻刀定係邊種?界刀唔好用
"模型用的筆刀,雙星牌,幾十蚊有找。"

過完年買返把先! Thx!

Do update more, like how to wear shoes, how to tie tie etc.
近日買左套衫
配返N年前買落既頭雕同BODY
第一次玩算係半自組(其實係自己有野心想改良返原廠既不足而已)
都係得益於本文章

好文不應沉
推推推
{:1_377:}{:1_377:}