Toysdaily 玩具日報

查看: 28102|回復: 35

[玩具報告] Play Arts 改 Metal Gear Solid - Faked Snake

警告! 小心購買蛇叔! 特別是從Yahoo...

幾個星期前,我從Yahoo購買了MGS蛇叔
交易後,我發現膝關節非常鬆
從論壇閱讀,我發現盒子底部沒有stamp
我怕我已經得到了欺騙...

昨天,188有MGS蛇叔,沒有考慮,買!
你可以發現difference?

抱歉about Google Translate... 我不知道如何輸入中文
同時,我可以從Yahoo賣方退款?
請問膝關節有甚麼不同呢?:58:
Ask the seller for refund first.  If you can certify that it is a faked stuff, report to Yahoo for their follow up after heard no news from the seller.  :)
So unfortunate! Expose the seller's ID please!
I hate when people trick others with fake toys. I bought a fake ninja also
I had to buy another one!
PLAY ARTS有假冒好像是傳統來的...由PLAY ARTS的FF到現在PLAY ARTS改都一直出現,究竟是什麼原因呢??
PLAY ARTS有假冒好像是傳統來的...由PLAY ARTS的FF到現在PLAY ARTS改都一直出現,究竟是什麼原因呢??
warxv 發表於 22-5-2012 11:51 AM

當然係強國D"良心"廠家啦,Play Arts 搵到間好有"信用"的強國工廠代工生產,信用工廠的老闆又夠環保,Play Arts 想生產1萬個某產品,"良心"老闆做夠三萬隻,當然多出來的2萬隻唔洗過 Play Arts 的QC,於是大家在市場上就有好多貨選擇了。

補充:另一樣野係偷模,依家生產會分開好多間公司做,A公司做模,B公司做生產,C公司印包裝盒。負責造模間公司有"良心",靜靜雞複多套模自己用,但又搵唔夠資格的二線廠生產.......
強國"良心"廠家...:67:

真:鬥雞眼+盒底鋼印
假:高潮眼殭屍面冇鋼印
之前我都用左三百幾係老虎買左FFXII改果個"盔甲人", d 關節超鬆!!
d 件又好差! 後尾係淘寶見不用二百就有!! 我都懷疑係老翻!!
我真係對Play Art 改d 野冇乜信心!! 價錢已經吾平~ 重要買到假野!!

所以呢... 我情願用yen價, 響square官網訂... square 售後服務都okay ge...

就算今次見到有紅忍散貨,官方news未出.  我都死忍唔入... 十隻假都唔及一隻正貨!
當然係強國D"良心"廠家啦,Play Arts 搵到間好有"信用"的強國工廠代工生產,信用工廠的老闆又夠環保,Pla ...
HighLamb 發表於 22-5-2012 12:01 PM

一般來說你說的理由是都對,問題是PLAY ARTS這問題已經好多年了,其他廠面對呢類問題都慢慢改善,主要就是換供應商,FIGMA問題都少見左啦,就是PLAY ARTS一直保留這"傳統",咁我會覺得問題就不止咁簡單了.
一般來說你說的理由是都對,問題是PLAY ARTS這問題已經好多年了,其他廠面對呢類問題都慢慢改善,主要就是換 ...
warxv 發表於 22-5-2012 02:43 PM

以前我在某美國玩具商在香港的公司工作,呢類偷貨事件常有發生,最離譜係居然有香港高層牽涉在內,當係負責選擇vendor個位有問題時..........:67:
壞蛋係無分國界
hahaha,唔係我陰毛論,呢個系列畀邊間野做代理呀,o個間野最近先至洗底,以前都係半間鋪老翻...
鋼印..假忍者都有.....
d假貨上色真係好有問題!
小弟都見過,價錢都要幾條魚...................
簡直過份:blame: