Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.SP~~~Fourze 的戰車~~~Massigler

我覺得呢幾年o的拉打車車個 design 都好似好普通咁:(
:shy:因為一直都好中意Some師兄你噶Post啊
回復 28# Somebody_Ex
我喜歡你的頭像

我是說你的機車
玩具魂 發表於 21-5-2012 03:04 PM
我的頭像同機車都鍾意~~~~師兄太貪心了~~~~~~:^:DD
我買了另一款連黃色既機械人, 依家買都唔係貴過呢隻非魂限電單車好多...對我來講要買呢架車真係無咁既可能了 ...
virtualman 發表於 21-5-2012 03:26 PM
我當日都掙扎好唔好買有 Powerdizer 嗰架車~~~~皆因個盒太大遲遲未決定~~~~:(不過等咗一陣就公佈咗會出 SHF 版車~~~~咁就直接買淨車算啦~~~~:)
最近我都开始机车坑∼呢架车正!!
konakona 發表於 21-5-2012 03:35 PM
而家啲車唔算出咗好多~~~加上有跳樓貨可以用相宜價入手~~~~:)有車會好玩過淨玩拉打架~~~:DD
Foueze架搖控車真係幾正
隨傳隨到
F.S.飛煞 發表於 21-5-2012 03:36 PM
重要好似無咩距離好快就到添~~~~呢個情節以前係 555 度出現過~~~撳幾個掣架 Jetsliger 無幾耐就到~~~:DD
我仲等緊OOO架車.....
火野映司 發表於 21-5-2012 03:52 PM
大貨就渺茫啲~~~~魂限或者可以一出~~~~不過唔知要等到何時~~~~~:o
係顯得fourze好黃,定真係變黃
Andyccel 發表於 21-5-2012 03:56 PM
本身 Basestates 隻白色係有少少黃~~~~就咁影相無咁覺~~~但碰埋架車度就立竿見影~~~:DD
支持...可惜玩味不高
幸好不是限定品:78:
我都入左呢部車。雖然外型差

始終rider都要有番部車
好想ooo部車,快d出啊。

如果Agito 部車,平d就好lu
正呀!!! 正呀!!! 正呀!!! 正呀!!!
toy4jeff 發表於 21-5-2012 04:17 PM
THX toy4jeff 兄支持~~~~~:)
好耐無some大d post 學業都幾忙......
吓原來白油會變黃,咁fourze 素體會唔會家?
同埋啊some 大,金 ...
ping_ho 發表於 21-5-2012 07:16 PM
金屬上色係比較容易擦或磨甩啲油~~~~:(保護方法係小心啲玩同唔好磨隻金屬腳~~~~而補救方法只有用模型油補油~~~~:78:
THX 一舊兄支持~~~~~~~
出咁多樣 SHF 配件~~~~呢件不可變汽水機確係耐人尋味~~~~以為有車會跟住出~~~早 ...
Somebody_Ex 發表於 21-5-2012 09:06 PM

我仲諗住買DX頂替,但個比例實在太大架~~~:60:
我寧願佢SHF版OOO電單車冇得變獅子形態,都唔該出埋佢喇~~~:74:

曾經之前減咗火GE我~~~~而家又重新燃起~~~~始終都係唔捨得放開~~~睇同買拉打嘢已經成為& ...
Somebody_Ex 發表於 21-5-2012 05:48 PM

"文明能壓碎,情懷不衰"~~~希望自己對拉打嘅熱愛唔會隨年月減退~~~~:DD
PS.尋晚重溫Kuuga32-33,真唔明白點解近年冇哂咁精彩嘅電單車戰~~~~~~:ice:
這次的比例似乎不錯呢~但果然上色還是有問題....嗎?:44:

近期在劇中都沒怎樣看到這輛車了, 感到非常可惜....
回復 38# Somebody_Ex

用gundam marker 得唔得?咁 ooo 恐龍隻紫色點算? Mr.color? 幾多號?

唔該some 大
我覺得呢幾年o的拉打車車個 design 都好似好普通咁
cchong420 發表於 21-5-2012 09:09 PM
都係亞極陀同生存騎士架車正~~~~W 嗰架都唔錯~~~:$
因為一直都好中意Some師兄你噶Post啊
回復  Somebody_Ex
kaikazemi 發表於 21-5-2012 09:29 PM
我面紅了~~~~~~~~:shy:
支持...可惜玩味不高
幸好不是限定品
一文字 發表於 22-5-2012 01:45 AM
THX 一文字兄支持~~~~車車點都要配埋拉打先好玩~~~~~:DD

我都入左呢部車。雖然外型差

始終rider都要有番部車
好想ooo部車,快d出啊。

如果Agito 部車,平d就 ...
wyman229 發表於 22-5-2012 01:54 AM
DCD~~~W~~~Fourze 都有出車~~~~係 skip 咗 OOO ~~~確係無耐~~~~另一款變型玩具車又太大架唔啱 size~~~~:oh:

我都入左,但俾左佢坐:45:
我仲諗住買DX頂替,但個比例實在太大架~~~
我寧願佢SHF版OOO電單車冇得變獅子形態,都唔該出埋佢喇~ ...
pein 發表於 22-5-2012 10:47 AM
Kuuga 係小弟昭和平成綜合第一至愛~~~~識得欣賞古迦應該唔會咁容易放棄拉打劇~~~~:handshake:
這次的比例似乎不錯呢~但果然上色還是有問題....嗎?

近期在劇中都沒怎樣看到這輛車了, 感到非常可惜 ...
手榴蛋包飯 發表於 22-5-2012 01:18 PM
白色部位QC控制得唔係咁好~~~~不過整體都不過不失GE~~~~:38: 架車啱啱係上一集又出現過~~~~唔算失蹤~~~:DD