Toysdaily 玩具日報

查看: 3502|回復: 13

[詢問] 準備入Marvel深坑,有野請教各位前輩!!!

小第新手一名,先同大家打聲招呼:65::65:
只從睇完iron man電影已開始中毒:35:,不過都只係買左幾隻ht嘅"12".....一直都忍住唔落Marvel坑,因為知自己定力同財力有限,:60:不過只重睇左Avengers後....Marvel.....你好野:71:....我最後都係入坑:43::43:
各位前輩,想請問依家先開始玩,應該玩"孩記"定Marvel Select 好(定有再好嘅選擇)???
"孩記"同Marvel Select 出左多唔多系列??後追會好貴嗎???
多謝各位前輩解答,:64::64:
marvel select 好擺唔好玩..... hasbro 條line比較闊d......

玩具唔係話應該玩邊間公司出o既.... 不過買下買下, 你會發現有d公司出o既野, 係會o岩你口味d...

我唔係特登買hasbro o既野, 而係買番黎, 發覺好多都係hasbro 出o既......
(我打機又係咁, 從來唔睇邊間公司開發, 不過買下買下, 發覺10隻有8隻都係capcom 出....:38:)
其實睇你喜歡"外型" 定"可動"多d. 而且唔同公司又有唔同的比例, 大小, eg revoltech 等等. 所以好睇你肯花幾多錢同prefer d乜喎. 玩乜都好, 自己喜歡便足夠了~
買hasbro
今年來雕刻已經進步很多~~可動也不錯了
繼續買HT岩架啦:75:
買得起HT  應該好易儲6":79:
Marvel select選擇不太多,不會入太深抗,只係可動會比較差,
對我玩玩具既習慣,我都係放係到display多,少玩,最後揀左marvel select,因為做得幾似,又唔洗洗咁多錢!
marvel select
7~8吋
造型細緻(偏向figure)
價格穩定
--------------------------------------------
marvel legends
一般6吋
高可動
角色數量較多(不是貨量)
以set出貨 部分角色被炒起
早期由toybiz生產
-多關節 高可動 多細節(對比hasbro)
現時由hasbro生產
-造型比例好 但低關節 低可動(對比toybiz)
回復 2# goldwater

capcom +1 我都係多數capcom game為主:71:
marvel select
7~8吋
造型細緻(偏向figure)
價格穩定
--------------------------------------------
...
kaselai 發表於 15-5-2012 10:24 PM

我諗我都係偏向marvel select (因比較著重造工)
但係marvel select 已經出左嘅大概有幾多位各色???有邊幾隻各色,大家認為係必入呢??:shiny::shiny:
我諗我都係偏向marvel select (因比較著重造工)
但係marvel select 已經出左嘅大概有幾多位各色?? ...
哥基 發表於 16-5-2012 02:52 AM

部份MS都絕版了!例如phoneix, Emma frost呢d經典人物。
要買就買新的電影版那堆,hulk ca Thor Loki im等!
都不錯的!
即將會出既有: hawkeye, amazing spiderman, storm

回復 11# justin_chu

其實舊野都有機會翻出
好似之前anti-venom, sprider-man, red hulk
遲d出既綠魔都係翻出

marvel select官網
http://www.diamondselecttoys.com ... SubcategoryID%3D605
小第新手一名,先同大家打聲招呼
只從睇完iron man電影已開始中毒,不過都只係買左幾隻ht&#2202 ...
哥基 發表於 15-5-2012 03:55 PM

真心講!未落坑真係唔好入!玩番ht好了!
Hasbro 越出越流,但反而被人喪炒,入唔過!
MS 就樣靚身材好,不過可動差,唔見議!
真心講!未落坑真係唔好入!玩番ht好了!
Hasbro 越出越流,但反而被人喪炒,入唔過!
MS 就樣靚身材好 ...
avengers2012 發表於 17-5-2012 09:18 PM

先多謝大大的意見,不過ht出嘅各色太大路,價錢都越來越貴:70:
依幾日睇左好多之前嘅post,發覺Hasbro ML WAVE出得都ok:handshake:
所以應該都會入一兩隻自己鍾意嘅....希望唔好越踩越深:43::43: