Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: eyiulll

[玩具攝影] GX61-超合金魂大王者∼一隻因兒時犯錯的回憶

很有心的分享!!謝謝你~!!
:36:感謝師兄的報告,我終於可以正式放棄了~~~
2万多的超合金也太胶了点吧。。。
到而家為止, 我都未玩呢隻野.
盡管佢行貨跌到死,
日版跟住死,
一個月後亞版一定死,
我手持一張亞版定單, 我都好期待佢返貨, 因為合金魂係 "只有買少, 沒有買錯". :34:
回復 34# 馬仔
不錯..呢隻個設計真係好用心..到最後大結合既造型亦靚 , 其實好多好既合金魂最後都大反彈..如傳說巨神..珍寶珠(3)..king joe.....
大家仲記唔記得,當年d模型係會送一包好似公仔麵味調味粉咁o既膠水.
細個不知就裡將其掉了,以為用勞作膠水都可以砌模型,最終當然...
回復  馬仔
不錯..呢隻個設計真係好用心..到最後大結合既造型亦靚 , 其實好多好既合金魂最後都大反彈..如 ...
老文 發表於 22-5-2012 02:09 PM

冇錯呀,超合金,其物料雖然係cheap cheap垃圾金屬合金,但收藏得好係可以keep好多年.
相反近年d 12吋公仔,為追求像真,用左好多唔襟擺o既物料,keep5,6年就開始爛.
所以合金玩具總係有個價值o係度.