Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kevchan1103

[詢問] 點解有D玩具擺得耐會變到黐笠笠?

頭像被屏蔽
回復 25# 源泉立歃

請問成功後, 再過一段時間(例如幾個月之後)會不會復發呢?
我前兩天剛試過用酒精抹,得咗。
fktuen 發表於 2-1-2013 10:41 AM

咁如果有甩色問題咁點算@~@?
用棉花棒抹走哂D色之後再重新上過?:66:
回復  源泉立歃

請問成功後, 再過一段時間(例如幾個月之後)會不會復發呢?
4mm 發表於 2-1-2013 03:15 PM

會..因為塑膠本身已經開始分解.. 所有塑膠產品都一定會. 唯一幾個月就抺一下佢..
會..因為塑膠本身已經開始分解.. 所有塑膠產品都一定會. 唯一幾個月就抺一下佢..
源泉立歃 發表於 2-1-2013 07:20 PM

O奧......O奧......有些失望
源泉立歃 發表於 2-1-2013 07:20 PM

黐笠笠個D係有毒物質,唔好用手掂:(
下咁山口式果D咪99%奶野:31:

仲入左成套EVA破既山口WOR 仲有天元突破隻螺旋王(黑色的)同三一萬能俠(紅色)

今次大件事:63:唔通玩兩年就再見:47:
山口式果D咪99%奶野< 咁大枝:50:
留定名日後救玩具:67:
請問聖衣神話的手部應該如何處理?大部份黐笠笠
好多扭旦係甘,有透明果D仲衰,黐得仲勁,透明仲會變磨沙
gunbaron 發表於 10-5-2012 10:27 AM

gunbaron兄,我試過舊&#22000;四隻天空戰記模型,溶到黐賣一舊.
早2日執櫃....
發覺好多合金魂隻拳頭開始有少少"痴立立" :Q
點算:help:
我想問shf會唔會出事,我好多隻都用燒野食既膠手套包實佢,之後放入盒,不過無人係屋企既時候果個位都會有d熱,依加咁樣好怕有日打開膠手套會痴實晒{:1_206:}