Toysdaily 玩具日報

樓主: Toruk_Makto

[改造交流] 全城改Thor全紀錄!(改造過程可能引起各下情緒不安,慎入!)PHOTO FIXED

Toro兄

我大部份同意你的講法!

但新的不是比舊的貴二百嗎?

無了頭盔,無了鎚座,卻貴咗?

做值髪HT有難度嗎,babe公仔全值髪,成本好貴咩?

之前隻BW,值髮都無乜問題!

問題在於HT,做唔做啫!

其實第一隻Thor做得真係麻麻,所以我無訂!

點知!第二版仲衰過第一!

我見yahoo有二手,即刻買番隻第一版!

行動最實際,呢隻隨時小人訂過CA!
仲有Toro兄

自己DlY就要幾日,

但有自已嘅生產綫,係用衣車車上去,幾分鐘就得!
對手臂d肌肉岩岩好!d頭髮又好fit!
不過髮型再梳好少少會更神似,無得頂:71:
回復 60# af1616af

尼個髮型堅係靚 不過植髮膠so真係有少少奇怪
首先再一次多謝大家對此post的意見~無論正或負都係非常珍貴!見到台灣玩家o既作品同其他大大o既評價的確激發起我修改植髮o既意慾!如果有ching睇過我第一次o既城城植髮post應該知道今次植髮部分其實已比上一次植完再剪短簡單好多!今次痴完之後無乜修剪髮型已經急不及待post上TD!因為有依個念頭已經係差不多半年前!於是係y拍捕左個dutch body好耐之下終於入手!再花一段時間捕隻二手好價少少黎改!歷時好耐但係實際上只花左四五個鐘就完成!完成個一刻真係非筆墨所能形容!!!:$所以立即隨影數張岀此post!大家俾少少時間我再微調一下再update大家!因為工作實在十分繁忙...:70:
唔知HT今日收起display係咪好似我咁受到少少正面o既影響呢?HT!加油呀!我有落訂咖!!!:71:
高手
高手
高高手:71:
首先再一次多謝大家對此post的意見~無論正或負都係非常珍貴!見到台灣玩家o既作品同其他大大o既評價的確激發 ...
Toruk_Makto 發表於 7-5-2012 08:07 PM

的確做植髮係大貨好難KEEP到, 留番D空間俾大家去改都好嘅,  呢個係我自己改嘅

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 8622&highlight=

我用咗三個植髮先叫OK D.  改得唔好請不要見笑~~~
係咪死左圖orz
好想睇啊...

回復 68# KAISAR
Sorry!photo bucket爆了……今晚搞搞佢……
終於搞返掂...
估唔到photobucket個account係計流量,愈多人睇就愈快爆...爆左就要等下個月重設個quota,真搞野...
唯有再一次多謝TD同FB o既ching熱烈支持!:34:
下次執完個植髮再update各位!:64:
有heart 有guts , l love you man~ :71:
CHING你好呀,想請教一1呢個素體係咩BAND咩MODEL?
同埋大約幾多錢左右?THZ!!!!:71:
回復 72# simson464
hottoys Predator Dutch or Bio Chris Body!
回復 73# Toruk_Makto

:50:原來無得單車,相當貴呢~:70:
BUT THANKS CHING回答~~~:64:
絕對支持自家改造!!加油呀大大!:$
欣賞你大憺改造!!:handshake: