Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 四月出血帖 + 近年玩玩具有感 (更新舊帖 link)

頭像被屏蔽
已經很久沒出過 post 了。

看回以前認真出的 post,最新已經是 2008年的事了……

看回舊post, ...
buyerbb 發表於 5-5-2012 01:49 AM

身同感受!
當了老闆要煩的事情就更多,
連想多些時間砌模型也沒有。(白果吃了一周)
感謝相片分享。

在下也想弄弄手邊隻夜鶯,但隻FA Unicorn 又未弄完……
回復 1# buyerbb [/b

看回舊post,還記得以前newsgroup / 討論區出素組post會被人罵(試過了TvT),影相唔得又會比人罵(我又未試過……),擺post擺得唔靚都是比人罵多(我都又未試過…… XDDDDDDDDDD)

同意呀!!!!以前上NEWSGROUP好嚴架,我印象最深刻就係用GUNDAM MARKER油左隻MG SHINNING,只係有D筆痕咋,就比人鬧到飛起.
頭像被屏蔽
:handshake:
支持你!
最緊要自己玩得開心!

不過家下砌模型真係好易…
畫下線已經好見得人,真係開心:43:
幾日就搞掂~
痴起上黎,一晚就完成!
支持素組。
隻夜鶯雖然好正,可惜太貴,放棄左。
不過隻sd騎士,見大大素組都唔差,入返隻先得
頭像被屏蔽

首先謝謝樓主抽空分享! :64:
其實出post祗要是有心便可!何為有心?會有自己的觀點便是^^
其實素組有素組的好處,例如可幫助一些沒太多時間能放在模型上,而他\她又有與趣享受模型製作的過程,但又擔心沒有上色素組後的質素,這些文章可給他\她們作為參考,其實無疑幫助是很大呢!:71:
回復 1# buyerbb

一篇很有心的文章吧
大大有時間不妨多組一些模型給大家分享
^_^ /
頭像被屏蔽