Toysdaily 玩具日報

查看: 26957|回復: 124

[個人收藏] [價錢帖] ES合金三一無敵Calibur

:43:

先報價,後出相,以保平安!:78:

超人成年前訂,先比兩舊,百五蜀身!:)

好!出野!:51:

話說小弟都係一個半途出家既三一迷,之前出過既CM、EM合金、老模都有玩過,不過都係淺賞,並冇齊line,所以小弟笨唔係一個達人,只係一隻迷途小羔羊!

小弟一直都冇玩開QQ野既,咁小弟點解會入呢隻ES合金?好老實,實情係因為一年前既一個飯局,一班污合之眾講開話ES合金會出隻三一仔,當時有幾條亞丙話「三幾百蚊你唔係唔訂嗎?」吓....訂囉!「咁你出開旺角幫我地訂埋啦!」就係咁,一訂就訂左四隻!(當然係分單啦!)

拎貨當日出左去煙屎行左一陣,不過竟然見到有舖頭個現貨價仲要平兩蚊!咁神奇?不過呢個奇景,今天已經消失左!

件三一仔其實拎就拎左好耐,係差粒電未買所以冇影相姐!玩具玩上手既感覺係抵!幾舊水可變可著燈,個樣又cute cute得意,拎番屋企老婆又唔窄型!完全感覺唔到有殺傷力,屋企氣氛仲好和諧添!

論設計,我當然讚啦!話哂都係本地原創嗎!變形結構簡單,實而不華,雙手屈入心口內用彈弓都諗到,果然好野!不過感覺變形後架車唔夠實淨,車尾好易由正方形變做平衡四邊形!可能係因為個股關節位用上ball joint唔定,如果加多個fix位就fit到喊!

要讚既仲有三一送左個人仔!細到亞媽都唔認得但係上色好good!雖然佢個眼圈係深左小小,但係比我油肯定眼都盲!而且之前我冇睇官圖唔知佢有人仔送,所以感覺都幾suprise!

至於車mode貼地性方面,係完全冇問題.........當抆左兩個拳頭出黎之後!你睇,四個轆都訓哂地,手背又冇磨薑,而車尾兩粒波波又唔係太突兀,都ok啦!

不過,始終都有野挑剔既!就係果把槍仔既伸縮手把!我果支第二次拉出黎果時已經自動跌左落地嘞!而圖中所見仍然硬兜兜咁依然健在,實乃AA功勞!我當時望住件分屍都研究左好耐,點解把槍拉過一次,一拉就斷呢?最後原因可能有二!一,可能係我牛大力,二,可能係工人牛大力!不過算啦,對我黎講影響不大!

最後,呢隻三一仔,我都係覺得冇入錯!相信遲下都幾難搵!7me!:67:

多謝收睇!:64:
首發

話時話,當時我無份叫你訂架,唔好嬲我呀
It is good matching with the street background. cool
首發

話時話,當時我無份叫你訂架,唔好嬲我呀
benbenben4213 發表於 4-5-2012 11:48 PM

傻啦!點會嬲你呢?你係ALE之寶黎架嗎!:)

It is good matching with the street background. cool
nela 發表於 4-5-2012 11:52 PM

Thank you for your watching:64:
影得好靚@!
個情景好得

我原本一拎果時都想幫佢影下相
點知第日買完電之後 發覺頭燈唔work
之後拎左去9樓,仲無得即日換畀我。
我都係尋日先去拎返個頭
影得好靚@!
個情景好得

我原本一拎果時都想幫佢影下相
點知第日買完電之後 發覺頭燈唔work
之後拎 ...
果汁先生 發表於 5-5-2012 12:14 AM

:Q咁好彩?不過都好快換比你喎!快玩快影!:)
人型正, 可動都OK! :71::71:
係車型差小小, 不過呢個價錢不能再要求太多, 抵玩!!
好正,但係你係介紹城市定三一?
:71: :71: :71: , good, good, very good pictures
常總好文!:71:

呢D玩評真係值得學習學習。
我都唔係三一迷, 呢隻係我第一隻三一既產品, 如果唔係幫人買我都唔會入坑 :no:

p.s. 個背景城市好似仲正 d wor :he:
下次訂奶粉預埋常總:67:
下次訂奶粉預埋常總
Panzer 發表於 5-5-2012 11:37 AM

小弟係代理度訂左三箱喎,要唔要D?

呢排我都賺夠啦,想益下別人。
小弟係代理度訂左三箱喎,要唔要D?

呢排我都賺夠啦,想益下別人。
catcat 發表於 5-5-2012 11:47 AM

瑞士山區肺?:Q ⋯⋯咪好貴?
非洲黑人L。

一人一半咪唔貴囉,大家有得賺,一於去ATM啦。