Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.102~~~試作機一號~~~Birth Prototype

回復 23# Somebody_Ex

:50:唔系啊嘛.,...唔知道Some大大可唔可以透漏下用咩相機呢:75:
個人感覺這次是買手掌送SHF, 因此這個沒有預訂, 只看some大的玩評就好了
還是一貫的詳細解說呢~

如果他的設計有更多不同之處, 例如像某熨斗人mk1露出內部零件之類的話那還說得過去呢...
幾乎忘記左佢...Birth呢個拉打太雞肋了...
F.S.飛煞 發表於 3-5-2012 12:41 AM
但佢配件多過通販 birth 反而令通販嗰隻變雞肋咗~~~:cool:
我家陣都五見有普通birth 賣了,等呢隻平d先入手!!XD
怪物et 發表於 3-5-2012 01:02 AM
平價 birth 應該畀人買走返去改 prototype~~~所以而家係街度絶咗跡~~~:(
我記得好似有套額外魂parts..some大有冇入?
takeshi 發表於 3-5-2012 01:08 AM
嗰套 CLAWs 我有買~~~個帖近日都準備咗~~~過多一個帖度就會出埋架啦~~~:)
支持呀
我MISS左無訂
又要出去買番隻
但武器仍然是那麼膠
一文字 發表於 3-5-2012 01:32 AM
Thx 一文字兄支持~~~~:)呢隻現貨唔知多唔多~~~武器同 CLAWs 一樣咁塑膠~~~:(
十卜 十卜 十卜 十卜
嗰套 CLAWs 我有買~~~個帖近日都準備咗~~~過多一個帖度就會出埋架啦~~~Thx 一文字兄支持~~~~ ...
Somebody_Ex 發表於 3-5-2012 01:16 PM

實在厲害...:$ 最齊非你莫屬~~
Some 大又發功喇~ 昨天中午看過懷舊貼還沒來得及回覆,
現在又有 Birth Prototype 的貼了。

入這只SH ...
fktuen 發表於 3-5-2012 08:42 AM
可能係一二月靜得滯~~~而家爆發番出黎~~~:*用二手 birth 改 prototype 係一個明智方法~~~不過攪到而家巿面啲水尾 birth 人間蒸發晒~~~睇黎唔只 fktuen 兄一個係咁做~~~:DD
回復  Somebody_Ex

唔系啊嘛.,...唔知道Some大大可唔可以透漏下用咩相機呢
kaikazemi 發表於 3-5-2012 10:25 AM
我部係舊機 Lumix LX 3~~~鏡頭無得換想發揮多啲都唔得~~~:67:
個人感覺這次是買手掌送SHF, 因此這個沒有預訂, 只看some大的玩評就好了
還是一貫的詳細解說呢~

如果他 ...
手榴蛋包飯 發表於 3-5-2012 12:24 PM
Thx 手榴兄支持~~~~:)prototype 只係套衫加咗啲紅色標記~~~~兩隻都係一模一樣~~~~~無訂係理智決定~~~~:(
十卜 十卜 十卜 十卜
alex555 發表於 3-5-2012 04:23 PM
thx ALEX555 兄支持~~~~~~~:)
諗唔到森大呢輪咁好火,連出幾個 post :$ :$ :$

好老實講(亦唔怕得罪講),我入黎睇呢埋 post 真係要落好大勇氣,因為對於小弟黎講,W 以後兩組拉打同怪人基本上俾我嘅感覺係...... 完全頂唔順! :o 或者係我唔明白製作群嘅美學標準啦....

睇左森大幾個 post,睇到笨呆呢期 SHF 產品幾乎可以用「乸西」兩個字黎形容,限定品基本上就係中伏 -- 你而家呢隻 Birth Prototype 已經係比較好,差唔多同期嘅護星騎士簡直係.... :70: (因為小弟都係受害者之一)

只可以講一句,figure 嘅(稍有)不完美,用愛同熱情(熱血)去補完同搭救啦!!! :* :* :*

(向已經落訂嘅UA佳亞SV祈禱中 :o :o :o)
實在厲害... 最齊非你莫屬~~
takeshi 發表於 3-5-2012 05:55 PM
唔係呀~~~~我只係係拉打 shf 齊全一啲~~~其他都無咩啱心水~~~:(
諗唔到森大呢輪咁好火,連出幾個 post   

好老實講(亦唔怕得罪講),我入黎睇呢埋 post 真係要落 ...
garykctse 發表於 3-5-2012 10:34 PM
沈寂咗一排啲火係要爆一爆架啦~~~~原來 W 之後係無睇過拉打~~~不過就算唔鍾意拉打~~~但敵方怪人設定真係唔錯~~~上次 Greeed OK ~~~~今次十二宮亦好有風格~~~~:78: THX Gary 兄支持~~~~:)

在此多謝各支持的朋友~~~~~希望我這一團火可以著耐久一點吧~~~~~:shy:
e隻有冇專用既手型???
==================
果然武器set就係膠合體...
期待蠍子set
流星XZ 發表於 2-5-2012 05:53 PM

蠍子set already out for a very long time ..........
回復 37# Somebody_Ex
:35:其實我都系同Some大系一樣都系用Lunix噶..不過我系Lumix FX520:44:
頭像被屏蔽
蠍子set already out for a very long time ..........
felixchi 發表於 4-5-2012 09:21 AM

我指既係some大既分享post
回復  Somebody_Ex
其實我都系同Some大系一樣都系用Lunix噶..不過我系Lumix FX520
kaikazemi 發表於 4-5-2012 02:36 PM
原來係同志~~~~~我本來想買部新機~~~~但新機一到呢部就即刻打落冷宮~~~有啲唔捨得~~~~:55:
felixchi 發表於 4-5-2012 09:21 AM

我指既係some大既分享post
流星XZ 發表於 4-5-2012 02:43 PM
CLAWs Set 不經覺出咗成半年~~~~應該會係下個禮拜出埋個帖補完~~~~:64:
回復 6# pein

其實不論劇情或是shf 其實一早兩個肩胛已是比較深色了 這是我當時看關於ooo既雜誌時發現的