Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.102~~~試作機一號~~~Birth Prototype

十卜Some大大:61:
做咩我覺得今次噶腰帶塗裝甘差噶:50:
唔會入手既人路過~
琛哥既熱血真係令我汗顏....
呢排我只入左4仔白,黃同紅.......
一舊仔 發表於 2-5-2012 07:26 PM
好耐無見你啦一舊兄~~~~原來你重有入SHF玩~~~~:handshake:
呢隻來緊好多出場機會(2套劇場版都有份)
火野映司 發表於 2-5-2012 07:34 PM
加多啲出場可以幫佢做宣傳~~~~:@:DD
岩岩同some大相反雙臂超實淨,但係正常mode頭頂透明部件上色好混濁,差d睇唔到內層detail

suppor ...
big9kan 發表於 2-5-2012 07:39 PM
big9kan 兄隻對手咁正~~~~:handshake:我呢隻一掂就墮~~~好似有人幫我唧咗啲 wd40 入去咁~~~~:55:
對 Birth 真係冇咩愛, 純粹入嚟支持 Some 大。
Englishman 發表於 2-5-2012 08:10 PM
點都好~~~~THX Englishman 兄支持~~~~:)
笨大又一呃錢之作:DD:DD
很少見人出試作Birth的post,
話說我見過有鋪頭一早改了色出來...
我現在已接受到Meteor, 但仍未接受到Birth...
Claw set真係伏中之伏,官圖靚一靚,實物膠膠膠
some大仲乜唔將兩隻birth炮擊gamel重現:DD
some大很勤力, 下隻會是rocket state嗎?
msz006_ver.ka 發表於 2-5-2012 08:13 PM
係呀~~~呢排團火番咗黎~~~希望可以 keep 到一陣啦~~~~:) RS 重未開未影相~~~都係黎緊呢一兩個帖會輪到佢架啦~~~:DD
十卜Some大大
做咩我覺得今次噶腰帶塗裝甘差噶
kaikazemi 發表於 2-5-2012 08:19 PM
THX kaikazemi 兄支持~~~:) 條腰帶上色其實無咩嘢~~~係我部機個鏡頭影金屬色唔夠聚色啫~~~~好似成撻嘢咁~~~渣機就係咁架啦~~~:55:
笨大又一呃錢之作
cchong420 發表於 2-5-2012 08:49 PM
呢隻反而 OK 喎~~~:DD應該係之前隻 birth 搵笨啲~~~配件少~~~CLAWs 又要魂限~~~重要係金屬色變膠色~~~:oh:
很少見人出試作Birth的post,
話說我見過有鋪頭一早改了色出來...
御姐喵 發表於 2-5-2012 09:57 PM
RS 都有人出過 post~~~呢隻好似真係無啦~~~:( 搵隻舊 birth 改色難度唔高~~~噴開模型油手勢好就 OK ~~~~:)
幾乎忘記左佢...Birth呢個拉打太雞肋了...
我家陣都五見有普通birth 賣了,等呢隻平d先入手!!XD
我記得好似有套額外魂parts..some大有冇入?
我現在已接受到Meteor, 但仍未接受到Birth...
Z高fans 發表於 2-5-2012 10:24 PM
最緊要係自己鍾意啫~~~Birth 設計有啲抄 Ironman~~~~不過天下一大抄對我無咩所謂~~~~:DDMeteor 要隱藏身份確係好有拉打 feel~~~~各有各好~~~:)

Claw set真係伏中之伏,官圖靚一靚,實物膠膠膠
some大仲乜唔將兩隻birth炮擊gamel重現
saga522 發表於 2-5-2012 11:25 PM
金屬變膠人人人中伏~~~~:( 影相時無諗到砲擊相連嘛~~~由他吧~~~:shy:
支持呀
我MISS左無訂
又要出去買番隻
但武器仍然是那麼膠:@
Some 大又發功喇~ 昨天中午看過懷舊貼還沒來得及回覆,
現在又有 Birth Prototype 的貼了。:)

入這只SHF,可說是用愛來入吧。不是 Birth 不夠吸引,
而是笨大省錢的手法令人卻步。設計精美的 Claw Set,
被那赤裸塗裝蹧蹋了!

所以小弟只入了 Birth (x2) + Claw Set (x1)...
用那二手買來的 Birth 自改了 Birth Prototype 算了。:54: