Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] The Avengers = 復仇者聯盟

不太認同什麼
其實沒有人阻止你發言吧
別常常單一思想思考吧
玩具Kenny 發表於 2-5-2012 11:43 PM

無計,我比較思想簡單,係唔鐘意就直接講,唔鐘意單單打打!
無計,我比較思想簡單,係唔鐘意就直接講,唔鐘意單單打打!
avengers2012 發表於 3/5/2012 05:36 PM

如果自己鐘意講乜就講乜
完全冇認真了解過他人意思
單方面曲解別人言詞
呢D唔係叫思想簡單
今次的3.75"對個人而言真的有點買不下手,所以都是等6“的好(銀包出血小一筆:71:)

幾位大大,玩玩具開開心心的玩就好:( 為了一些小事而破壞玩玩具的心情又可必呢:handshake:
回復  無明:

X2,    始終鐘意你會玩會開心,好過件玩具好吸引高可動造型又靚,但冇意慾去玩,最後只 ...
ChrisLamXYZ 發表於 3/5/2012 03:35 AM

C兄玩開乜玩具?
試過係試過send email俾孩佬???
最like唉人命、科、哭同劇頓阿咩力卡
leonoel22 發表於 3/5/2012 03:21 PM

呢名係自己作架???:43:
今次的3.75"對個人而言真的有點買不下手,所以都是等6“的好(銀包出血小一筆)

幾位大大,玩玩具開 ...
locke 發表於 4/5/2012 12:11 AM

冇的, 要玩可動當然等6"吧, 無研究之至~
知道自己想要D乜就是了~
可惜目前還未有消息!
最like唉人命、科、哭同劇頓阿咩力卡
leonoel22 發表於 3-5-2012 15:21

你有嚴重語癌

我只估到頭同尾兩個係iron man,美國隊長,中間兩個估唔到

回復 64# 玩具Kenny

問題係試都唔試, 無人試; 無人頭訴孩佬真係會唔知...大公司唔係一兩次就傳達到俾佢地. 唔係罷買就有成效~至多變死貨苦了D細鋪!

好似你唔買, 唔等於其他人唔買....今次關節係少, 但造型上色真係好過之前D電影版.

反而我無乜反感, 只係討論到大家唔妥大家咁....皆大不歡喜.

上次EDMOND都問過我, 果陣答好雜最後無答到. 而家就3"美玩, HG SD 模型, 少量老變, 12"美國英雄為主! 仲有而家的HERO咭, 都係仲差222^^

遲D電影6"入到都買幾款,MS 都出,真係各有各好.
回復 68# ChrisLamXYZ

我都好同意如果想改變去信投訴反映係最有效既事
經驗話比我知罷買作用不大
這樣的討論使氣氛不好大家都唔想
但講到把囗生係自己度有自由任意表達權利小弟也沒法阻止
雖然我都仲係未知佢地不停咁做有乜目的同意義
但也沒辦法
說回玩具
小弟也必定要齊term的
玩開同比例的好難唔玩
如只為可動特登去買6"更加唔知為也
各有各喜好根本冇乜好去爭論

話說回來
SD模型也很久沒玩了
成品現在出得多也沒去留意模型了
老變我也有少少玩主攻電影
還是12"真的無位玩
房子太小了
其實最後都係"錢"的問題,
如果這系列的3.75"賣10元一隻, 相信沒有人會投訴,
正因零售價拍住過往出的電影或mu3.75"價錢,
大家先會將要求和過往買到的3.75睇齊.

成本是不斷在上升的,
孩記出這個比以前更慳皮也是事實,
至於慳得合唔合理留給大家評論.

當然零售價唔等於市價,
電影過後這批應該會割喉式跌價了.
孩記買了這麽貴的電影玩具版權,
不大量生產跟本回唔到本,
可是定價又偏高,
電影過後剩下一大堆過氣玩具,
如不割價傾銷只會責死存倉.
減價後, 大家就會覺得這個系列抵玩些了.

說回玩具本身, 百貨應百客,
每人玩玩具的方法都不同,
有人鍾意"扭盡六壬", 有人擺下睇下已經滿意, 跟本不用比較.
我有些gi joe 3.75" 有齊所有關節了, 可是在衣服阻礙下, 有關節等於無關節, 那些關節是白造了.
而且, 要多關節, 高可動, 也是要付出代價的, 就是關節很快會變鬆和壞.
要擺動感, 大動作等打鬥pose, 當然需要有很多關節, 但是若只想擺擺靜態的pose, 少量的關節已夠用了.

如果想一次過集齊這幾個marvel hero, 放在家一起display,  這也是一個幾好選擇, 起碼可以一wave過買齊. 試想想, 如買mu系列的話, 有沒有可能一wave過買得齊ironman, hulk, ca, thor咁多個, 尤其要食set的情況下, 獨立要買這幾個主角, 花的錢要多少?

當然, 以暫時斗斗賣的零售價來看, 我是一隻也不會買的, 這個價錢, 還有很多玩具選擇.
回復 70# cliffordchan107

給你說出重點來就是錢
可惜除非同系列再出高可動版
如不是其他選擇也是徒然

減價係遲早既事
怕就怕之後幾wave唔返貨
要食貴貨
回復  cliffordchan107

給你說出重點來就是錢
可惜除非同系列再出高可動版
如不是其他選擇也是徒然 ...
玩具Kenny 發表於 8-5-2012 12:31 AM

套戲落咗畫, 玩具的熱潮也會跟著淡了, 以斗斗的做法, 一定留位給下一套快要上畫的電影玩具, 水尾的玩具上架也費時, 今年有咁多漫畫改編電影上畫, 復仇者打後的wave, 可能要從小店入手了.
回復 71# 玩具Kenny

$作怪…hohoho

真係大把$就好似古天樂咁玩1:1 XD
回復  玩具Kenny

$作怪…hohoho

真係大把$就好似古天樂咁玩1:1 XD
ChrisLamXYZ 發表於 8-5-2012 11:41 AM

雖然古天樂出過一本叫"玩具大戰"的書, 我也相信他也是愛玩玩具之人, 但是不知他有否把玩過這些一比一? 如果一件玩具連掂都無乜掂上手, 唔知仲可唔可以叫"玩"具, 還是叫擺設品貼切些?
回復 71# 玩具Kenny

題外話:7 仔鬆弛熊差果一隻儲齊未呀?