Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] The Avengers = 復仇者聯盟

回復 39# leftgoaw@y

為何要問為什麼作為買家的我們不能對商品有要求?
那人不給你自由去對商品有要求?

認真說
雕功真係好D
同因少左關節而使比例更好看

當然也明白以一個以可動為買這玩具之指標的玩家角度來說
你減關節減可動唔接受也好正常
但也別忘記不是每個玩家也要同其他玩家以同一指標去考慮買唔買玩具
如果別人的考慮因素同自己不同就等如對商品沒要求逆來順受
這樣未免太不可思義吧
還要認為別人是盲目在呃著自己
還是根本未了解清楚其他玩家真正考慮的原因呢
AVENGERS系列差,係一個事實。小弟不否認佢有可取的地方--老實說,新電影有新造型,是十分正常的事,如果 ...
leftgoaw@y 發表於 2-5-2012 05:16 PM

Totally agree!
想孩記唔退步真係要小d盲目嘅人,可惜......
不太認同!
喜歡可以發言,難道不喜歡就不能發言嗎?
又一單一聲音發聲的平台......唉!
avengers2012 發表於 2/5/2012 10:27 PM

不太認同什麼
其實沒有人阻止你發言吧
別常常單一思想思考吧
不太認同什麼
其實沒有人阻止你發言吧
別常常單一思想思考吧
玩具Kenny 發表於 2-5-2012 11:43 PM

當然不能阻止, 大家都應該有權理發言, 只是意向不一!!
回復  avengers2012

如果唔滿意的話 "選擇唔買只係作為消費者唯一可做的方法!"
同意同意
Assassin 發表於 2-5-2012 10:22 PM

AGEEE X 2 !!!!!!!
當然沒阻止, 大家都應該有權理發言........
gumng 發表於 2/5/2012 11:49 PM

你明就最好啦~
你明就最好啦~
玩具Kenny 發表於 3-5-2012 12:01 AM

一直都明, 亦無話過任何人不是, 但都被說覺得什麼什麼奇怪
不明白的是你那番說話!!!
一直都明, 亦無話過任何人不是, 但都被說覺得什麼什麼奇怪
不明白的是你那番說話!!!
gumng 發表於 3/5/2012 12:05 AM

係咩~
見你講到"唔啱聽最多唔講, 算了......"
幾驚你誤會呀~
係咩~
見你講到"唔啱聽最多唔講, 算了......"
幾驚你誤會呀~
玩具Kenny 發表於 3-5-2012 12:10 AM

見係寫咁大段文, 又睇唔明, 又點會誤會你呢!!
我估你覺得我對孩記D不滿, 唔啱你聽, 咪唔講咁多羅, 廢事又再睇一大段文字!!
見係寫咁大段文, 又睇唔明, 又點會誤會你呢!!
我估你覺得我對孩記D不滿, 唔啱你聽, 咪唔講咁多羅, ...
gumng 發表於 3/5/2012 12:16 AM

廢事???
你不是一向奉行唔明就算架咩,又點會有廢事再睇呢個機會呀。
何況,究竟係邊個覺得人地講既野唔啱自己聽呢?
哈。
其實呢,退後一步看,孩佬计過度過算,没死錯人的,無論你彈或讚,他們都不会在乎,不会聽的,一切只是一盤數,nothing personal .不會太内疚。你唔買,已经用行動表達了意願,亦表示了沉默的大多數不會有興趣買,反映了銷路,這也不要緊,一切,已經在孩佬估計之中。

你估佢三点七五是唯一版權玩具的主角嗎?仲六吋,八吋,十吋發聲,costume 面具,武器、仲有一些你冇留的車仔,大車,小玩具,等等。個range 咁齊,已向一眾家長,小孩有所交代,孩佬心想:我又何罪之有呢?根本不会有疚歉。

拿我地又再退一大步看,我悟知Marvel同鞋老点簽,一筆過比版權費,定一半比钱,一半分利潤?Avengers 市場咁大,真係咩國家,咩铺都会羅貨,即要造多些貨量,投資成本又增加。另一方面,Marvel又煲左Avengers 甘耐,又唔会肯收得少版權費。甘昂貴的版權費和投資又有边個会比同冒風險?孩佬一定唔肯咩个高風險仲昂貴的生意啦!所以我相信孩佬会選擇寧願多些分利潤比marvel 0羅!

好嘞。咁Marvel的利潤同玩具產品卦钩了,又点會比孩佬出得甘差呢?佢地大家都計過数,以Avengers 的人氣咁旺,用底些成本出都應有人買,有數圍。

一切,都是一盤數,佢亦都知,今次偷到雞,唔代表下次又偷到,所以我認為孩老不会把MU质素下降。

Marvel 又想,超!我得你孩老一壇野牙?你得出差不要緊,米賺得少就得勒。

仲有hottoy呀,Ms呀,手机穀,lego乜乜物物大把product, 你三点七五出得甘靚,仲有人買Hottoys咩??

再說,我之前唔知边度都說過,看孩老wave 1起手式,就知佢會大造。

所以…………先把質素下降…………然後,兩年後第二集出多些關節,甘你會樂意再比钱多D!

而大家,我地大家只是玩家,不需这樣搞差心情,掃了Avenger熱潮的興。不買不玩,這2012年的Avengers熱潮不能参與,太可措了! 盡情玩吧,造型正、大小高度统一,依然是值得的。

所以,我買。我鬧。我改造。

當模型砌,只是没有指引图表。

引衛蘭歌曲作结:「最後,最後,是買错但我知,最後,改完,我都玩過一次…… :73: ……e…he…wo…ho…oh…
回復 57# 無明:

X2,    始終鐘意你會玩會開心,好過件玩具好吸引高可動造型又靚,但冇意慾去玩,最後只會未玩過就擺係到。
分享同討論唔緊要,但不必針鋒相對
真係不滿咪send email俾孩佬,佢地未必冇睇;終好傷和氣,好似civil war 最後犠牲好多人,雖然誇咗 d, 我都試過咁,大家都唔好受
最like唉人命、科、哭同劇頓阿咩力卡