Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] The Avengers = 復仇者聯盟

比返腰關節, CUT BALL HIP 咪一樣係廢!!
AVENGERS 點可能差過前MOVIE玩具的可動性?? 越出越退步我真係無 ...
gumng 發表於 1/5/2012 11:49 PM

朋友
由頭到尾無人迫你去接受
做乜係度係咁講"接受唔倒...無法接受..."?

同埋做乜重覆我表達既野?
朋友
由頭到尾無人迫你去接受
做乜係度係咁講"接受唔倒...無法接受..."?

同埋做乜重覆我表達既野 ...
玩具Kenny 發表於 1-5-2012 11:58 PM

我無話有人迫我接受, 幾時???
我不能表達意見嗎??
支持唔買 Avengers 3.75"

個人唔買係對孩佬表達不滿, 如果孩佬遲D 將呢個設定放落MU就大鑊, 到時真係 ...
gumng 發表於 1-5-2012 11:25 PM

Agree!
玩6”好過!
我無話有人迫我接受, 幾時???
我 不能表達意見嗎??
gumng 發表於 2/5/2012 12:02 AM

諗起就有D奇怪
成件事就好似有人對別人有某些要求
而當別人達不到那人對他的要求時
那個人就在公開地說接受唔到別人的表現
但一開始別人根本沒有要求那個人去在意自己的表現
其實也不足為奇
因一般人常常也會對其他人有意見縱事其他人沒要求某人去留意
不過一般來說這些意見應該一句起兩句只
因為一般人見其他人達不到他的要求時應該不再理會才對
反正大家之間無必然關係存在
但現見有人在這情況下還不斷重覆去要求別人
又不斷重覆去表示失望
這人的想法確實使人費解
但呢種行為... 又令人想起..................

相嗌唔好口......我都入左movie loki, 只係入左佢.
同意可動比之前的電影版差左, 但老實又唔係差太多.

我睇返之前既 ca movie, 其實都唔係咁好.
對比今次Avenagers, ca movie 可取只係多左腰關節,
至於腳腕, 算啦.....ca movie都有等於無.
論造型, 不容置異是Avengers比較好吧!?

可見, 其實是打了個和.

不過真心一句, 一向movie都係出得無mu咁好,
但如果MU都出成咁....咁到時大家又可以慳番啦
諗起就有D奇怪
成件事就好似有人對別人有某些要求
而當別人達不到那人對他的要求時
那個人就在公開 ...
玩具Kenny 發表於 2-5-2012 12:31 AM

只係表達個人意願,有那麼嚴重嗎?
我都好同意 avengers 3.75"比舊版movie系列差,可以放棄!
况且買唔買係自己決定,講什麼都影響不了!
so I never buy 3.75.......
6" is much better!!!!!!!! :43:
我都好同意 avengers 3.75"比舊版movie系列差,可以放棄!
况 ...
avengers2012 發表於 2-5-2012 08:24 AM

我都唔明??  亦無迫任何人同意??
唔啱聽最多唔講, 算了......

AVENGERS系列差,係一個事實。小弟不否認佢有可取的地方--老實說,新電影有新造型,是十分正常的事,如果這也算是優點,實屬便宜了孩記。而且,他的「優點」能蓋過他的缺點嗎?

不要跟SW相比,本來的賣點及方向都不同了;就只回看之前幾套MARVEL電影的3.75’’,大家撫心自問,AVENGERS系列除了上述那個「優點」外,他還有可取之地嗎?

為什麼作為買家的我們不能對商品有要求?為什麼因為我們只是買家,就一定要「逆來順受」?價格是一樣的,為何我們要接受下降的質素?作為買家的我們是公道的;孩記出得好,我們願意俾多一啲錢,但如果孩記係要出質素下降既商品,OK,我可以買,都唔該你個價格都一併下降!

孩記就係睇中有一班死忠,點都會食佢啲貨,所以先出現呢一SET野。喜歡此SET既人買吧買吧,點哄自己點呃自己都好,總有一日質素下降到你既底線既時候,你都會好似樓上既師兄咁,狠心忍手。

試多幾次跳樓,孩記先會驚一小驚,交番小小誠意出黎--大前提係,死忠唔好再盲目寵佢囉。
〔利申:入了HAWKEYE & HULK〕
我都唔明??  亦無迫任何人同意??
唔啱聽最多唔講, 算了......
gumng 發表於 2-5-2012 11:45 AM

又唔冼閃嘅!
退步的確是事實,好似star war動畫版,玩過一兩款之後,我都唔敢再買!
AVENGERS系列差,係一個事實。小弟不否認佢有可取的地方--老實說,新電影有新造型,是十分正常的事,如果 ...
leftgoaw@y 發表於 2-5-2012 05:16 PM

"孩記就係睇中有一班死忠,點都會食佢啲貨,所以先出現呢一SET野。喜歡此SET既人買吧買吧,點哄自己點呃自己都好,總有一日質素下降到你既底線既時候,你都會好似樓上既師兄咁,狠心忍手。"

暫只回數點

"AVENGERS系列差,係一個事實。"
好與壞永無絕對, AVENGERS系列差,係你既意見

"為什麼作為買家的我們不能對商品有要求?"
你絕對可以要求, 但我建議你可以向Hasbro總公司表達會更有效, 因為我估計無Hasbro員工會睇到, 就算睇到都話唔到事, 開發同定價係總公司話事, 香港分部最多係搞下campaign幫你唔到

"喜歡此SET既人買吧買吧,點哄自己點呃自己都好"
avengers2012 師兄同 gumng 師兄表達自己既不滿無問題, 但小弟覺得你樓上呢句有偏見, 買既人係哄/呃住自己黎買? 你假設左set玩具差到不能接受係事實, 一向好與壞都係個人意見絕無任何一方係正確, 意思同上

面對呢類問題, 只能說鐘意就買唔鐘意咪唔好買, 當然你可以表達不滿, 但唔好希望你既表達會令Hasbro進步
p.s. 跟據"定義", 我應該係一個死忠 :!
况 ...
avengers2012 發表於 2/5/2012 08:24 AM

不是嚴唔嚴重的問題
也不在說你所說的會影響了什麼
只係奇怪為何不喜歡的東西還要多次留意或表達意願
理論上無其他人多次強迫接受下根本無必要多次重覆強調自己意願
完全不明白意圖為何
當然都一定有些人
唔知點解係任何時候任何情況都有意慾不停重覆強調自己唔接受之意見
也就本來沒強迫他去留意或表達意願
外人來看就可能會有感奇怪
難度人們真是比較喜歡不停去留意自己不喜歡的東西
"孩記就係睇中有一班死忠,點都會食佢啲貨,所以先出現呢一SET野。喜歡此SET既人買吧買吧, ...
Assassin 發表於 2-5-2012 09:55 PM

我諗我同其他網友都無望過hasbro會進步,只係對孩記不停退步而不滿!
唔覺得hasbro有問題,當然唔啱聽。但我覺得hasbro為賺錢而出d咁嘅質數好離譜。
選擇唔買只係作為消費者唯一可做的方法!
回復 43# avengers2012

如果唔滿意的話 "選擇唔買只係作為消費者唯一可做的方法!"
同意同意
不是嚴唔嚴重的問題
也不在說你所說的會影響了什麼
只係奇怪為何不喜歡的東西還要多次留意或表達意 ...
玩具Kenny 發表於 2-5-2012 10:17 PM

不太認同!
喜歡可以發言,難道不喜歡就不能發言嗎?
又一單一聲音發聲的平台......唉!