Toysdaily 玩具日報

查看: 31640|回復: 112

[分享討論] Marvel Hero Attax Trading Card 分享及抽卡心得 [請勿在此換卡/賣卡]

我要係到多謝之前同我換卡既朋友,唔係佢地我唔會齊一套。

因為版規說明唔可以交換/買賣等等,所以大家唔好係到回帖問我有咩卡重覆等等。

1. 先講下每套有幾多張卡先,大家好想問爆盒齊唔齊,我可以答一定唔齊,原因以下:

- 16 Rainbow Foil Cards (1 in every 5 packs)
- 32 Mirror Foil Cards (1 in every 2 packs)
- 144 Base Cards (4 or 5 cards per pack)
- 32 Movie Cards (1 in every 5 packs)
- 仲有機會抽到全白卡的

- 每套唔計買卡簿送個張3D特別卡之外,總數有224張,首先要問下自己係唔係一定
  要齊一套,定儲自己鍾意既角度。
- 前者需要大量朋友 + 大量運氣,當然金錢唔少得。後者就比較舒服D,唔駛一定要
  齊一套。
- 唔好諗住抽1-2包玩下,我開頭都係咁諗,點知一抽就中毒啦。

2. 應唔應該先爆一盒,再慢慢散抽其他???

- 好多人都應該係咁玩法,我自己就鍾意散抽,因為散抽中靚卡既機會大D,因為一包得
  十張Rainbow,爆盒最多十張,散抽50包既話,一定中得比爆盒多。
- 如果咁唔好彩抽極都唔中自己想要既卡,就去另一間試下,我自己就唔會集中一間黎抽,
  可以話係行到邊抽到邊。
- 同埋如果開到一包得4張卡既時候,就唔好再係個盒個到,因為我試過係同一盒抽到有
  3包都係得4張卡冇特別,另一包反而有6張卡有2張特別卡。

3. 運氣重要,但朋友多都重要,我好彩係版主未封POST之前,識到一班抽卡既朋友。

- 如果真係想齊一套,建議搵多D身邊既朋友同你一齊抽,咁樣到時重覆就可以交換。
- 當然除左換之外,仲可以去卡鋪到買,邊間有呢款卡買就唔好問我啦,驚其他人以為
  我賣廣告。

4. 抽卡抽一盒全部未開過既,定係抽盒已經有人抽緊個盒???

- 我自己鍾意抽盒最新未開過既,因為開過你又唔知之前D人抽到幾多張Rainbow
  同Movie。
- 我試過抽盒最新未開過既,抽抽下變左爆盒,因為抽極都唔中Movie,最後爆盒。

5. 成日有人話有邊張卡特別少,係唔係真???

- 我覺得唔會,只係睇自己抽唔抽中,最高峰既時候我手頭上有3張No.1 Captain America
  同埋No.3 Hulk。
- 同埋我覺得係一水水,頭個水出開咩卡,就差唔多同一時期都係出個D,依家又出開
  D之前冇既卡,同埋地區唔同好難做比較。

唔講咁多住,出D卡畀大家睇,如果有其他問題,歡迎係到討論。

great~~~~~~我合體卡抽極都係差2張....其他合體卡已有好多相同~~~
great~~~~~~我合體卡抽極都係差2張....其他合體卡已有好多相同~~~
ernest1008 發表於 27-4-2012 03:43 PM

白卡總有幾張係少D...
之前我都係抽唔到...
係D師兄畀我...
不過真係好邪...
我次次同人換完之後,或者有人畀卡我...
我之後抽就會中返...
白卡總有幾張係少D...
之前我都係抽唔到...
係D師兄畀我...
不過真係好邪...
我次次同人換完之後, ...
小堅 發表於 27-4-2012 03:46 PM

我都好怕
so我自己抽下抽下抽左好多~~~~
相同白咭已過百張~
我都好怕
so我自己抽下抽下抽左好多~~~~
相同白咭已過百張~
ernest1008 發表於 27-4-2012 03:50 PM

白卡冇辦法,一定會重覆...
我依家有2套白卡...
但係總有幾張係好難卡...
身邊沒有半個抽咭的朋友...神呀,請給幾個抽咭的朋友吧:57:
身邊沒有半個抽咭的朋友...神呀,請給幾個抽咭的朋友吧
路易少尉 發表於 27-4-2012 04:39 PM

抽幾包,之後畀你朋友睇下...
同佢講,好易中...
咁做會唔會好衰???
抽幾包,之後畀你朋友睇下...
同佢講,好易中...
咁做會唔會好衰???
小堅 發表於 27-4-2012 04:45 PM

感覺真係有d似"寶藥黨"":66:
超同意咪以為抽幾包玩下就算!
我由抽幾包, 到買Card簿, 再到齊白!
而家就想儲埋D彩閃同鏡閃.........好毒呀!:no:
超同意咪以為抽幾包玩下就算!
我由抽幾包, 到買Card簿, 再到齊白!
而家就想儲埋D彩閃同鏡閃.........好毒 ...
hkfelix1984 發表於 27-4-2012 05:21 PM

大大有無計過自己抽左幾多包呀 ?
回復 11# 路易少尉

今日又再抽左8包。
計埋之前應該廿另三十包走唔甩
大大有無計過自己抽左幾多包呀 ?
路易少尉 發表於 27-4-2012 05:25 PM

FOR ME AROUND 30
小堅 發表於 27-4-2012 02:45 PM

:handshake:    :handshake:    :handshake:    :handshake:    :handshake:
頭像被屏蔽