Toysdaily 玩具日報

查看: 10267|回復: 50

[個人收藏] The AVENGERS VS The AVENGERS

今年HASBRO 3.75" THE AVENGERS玩具十分之爭氣, 就連一直支持 MARVEL 3.75" 的我亦要放棄, 6" 版本又只聞樓梯響出版無期!! 結果電影上映在即, 小弟仍然未擁有任何一款THE AVENGERS 玩具, 實在慚愧!!

唯有拎出舊款MARVEL玩具自行組隊,來一次The AVENGERS VS The AVENGERS吧!

http://blog.yahoo.com/_PFK56SFRQLTYFXFYMMYMY3D2DM/articles/623580/index
先黎一個like:71:
五金兄d圖永遠都好有動感:71::71:
very nice post!!:58::58:
透明盾呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:79::79:
還是6寸的給力呀~~AVENGERS 3.75的啞火看樣子直接影響到MU系列了~~原定3月出的那一批女HULK人偶都沒了消息~~不知道什麽時候能出呢~~
羅吉斯的透明盾+索爾的限定錘子 俺都只有普通版的~~羡慕呀
還是6寸的給力呀~~AVENGERS 3.75的啞火看樣子直接影響到MU系列了~~原定3月出的那一批女HULK人偶都沒了消息~ ...
kingraider 發表於 25-4-2012 09:08 AM

啞火是什麼意思???
2012 MU應該要年尾先出,可能之前promote的版本太多關節,賺小咗要改回小關節版本而延期!
Mu被3.75" Avengers 的質素所影響的機會很大,事關CUT關節,尺寸縮水仍然大受歡迎,hasbro又怎會唔變本加厲!!
回復 6# gumng

唉 只怪好多師兄又鬧又支持:79::79:
hasbro一定繼續食水深!!!!!!!!!!:70::70:
辛苦一眾375玩家啦!
回復  gumng

唉 只怪好多師兄又鬧又支持
hasbro一定繼續食水深!!!!!!!!!!
辛苦一眾3 ...
charice1219 發表於 25-4-2012 12:23 PM

仲有另一可能性係ml 重出, 如果mu保持多關節, 咁同ml分別真係不大, 所以hasbro cut 3.75" 關節, 等多d人轉投 6"!!
avengers 同 遲d出的ultimate spiderman就係好例子!
2012 MU應該要年尾先出,可能之前promote的版本太多關節,賺小咗要改回小關節版本而延期!
Mu被3.75" Avengers 的質素所影響的機會很大,事關CUT關節,尺寸縮水仍然大受歡迎,hasbro又怎會唔變本加厲!!
gumng 發表於 25-4-2012 12:01 PM

又未必会變本加厲嘅,因為我我覺得个情况不是大受歡迎囉!!:38:

一切皆一盤數,Avengers儲左幾年人氣,孩佬又願意減質搏一盤,如果都咁多人買,只是Avengers人氣勁。不是孩佬玩具CUT關節受歡迎。

Avengers人氣勁,即係會收孩佬貴D版權費拉,孩佬自然會把Cost轉嫁顧客或反影在玩具質素上。

孩佬不會永遠有這張"人氣皇牌"的。到時孩佬就要考慮加返關節,吸人顧客。

一切盡皆一盤數:o

何況,Avengers玩具,真係買得咁好咩??:^ 我質疑?:78:
又未必会變本加厲嘅,因為我我覺得个情况不是大受歡迎囉!!

一切皆一盤 ...
無明: 發表於 25-4-2012 03:31 PM

同意你的見解!

但孩記博完呢一鋪, 會唔會考慮到maverl人氣再升, 而保持avengers質數就真係好難講, 個人覺得孩記會keep落去!! 6" hawkeye 一支箭都唔跟, 就知孩記睇錢睇得幾緊!!

3.75" avengers好唔好賣, 睇呢到就知啦!! 師兄你都set有齊, 仲有好多朋友都有入, 我唔覺得差得去邊, 可能仲好賣過 3.75" thor & ca!!
我都未入過任何一款avengers玩具,等6”
hasbro 唔會倒6”米,話哂6" 都賺多d, 更cut mu關節
a vs a...好正
好有壓迫力
:35:
羅吉斯的透明盾+索爾的限定錘子 俺都只有普通版的~~羡慕呀
kingraider 發表於 25-4-2012 09:09 AM

Hk 見的都是透明盾,實色盾只見過一次
Hk 見的都是透明盾,實色盾只見過一次
avengers2012 發表於 26-4-2012 06:37 AM

我未見過實色盾
睇咗未???:x............