Toysdaily 玩具日報

[詢問] 有冇師兄想整自己個樣既頭雕?我好想整。。

各位brothers 真係要等一等我半個月我才PM D 資料俾你們.  我真係要confirm 此師傅okay 冇呃人才好介紹. 否 ...
Ricoyee 發表於 25-4-2012 12:41 AM

有冇個師傅作品睇下先
個頭髮吾係好得!
ckc882000 發表於 25-4-2012 01:31 AM

回復  Douglas.M.Saint

嘩! 有這個質數我也收貨了. 好正
Ricoyee 發表於 25-4-2012 12:44 AM

Honestly, looks is OK but...........................

TOO SMALL for the head...................... How I can put it on my 1/6 figure??? :53::53::53:
Honestly, looks is OK but...........................

TOO SMALL for the head.............. ...
Douglas.M.Saint 發表於 25-4-2012 10:09 AM

比例吾得,甘就大件事,我果個ok
點解會搬左區?
我地討論緊12"頭雕喎
GTO 發表於 24-4-2012 12:19 PM

係囉
我以為俾人delet左個post...
回復  wahlaiest

大大,我找這個師傅在HK的, $1800/Head.... 我都係博咋. 所以有實物見到和有8成似才敢介 ...
Ricoyee 發表於 24-4-2012 01:22 PM

我果個係工作關係上識嘅師傅午
唔多方便介紹:64:

應承各位大大,要報告一下先. 上星期巳confirm 頭雕和今日收到上色稿. Okay 似啦, 都有7成似....最唔like 係個髮型. 但冇計,師傅能力有限! 迫佢都冇用.......又未知size fit 唔 fit (好擔心) ! 都係個句, 唔好同Hot toys 比... :80:  Anyways, share 俾大家同扑去買套老西比自己著下先.:43:

*****轉去12"自分魂 Subjuct****
應承各位大大,要報告一下先. 上星期巳confirm 頭雕和今日收到上色稿. Okay 似啦, 都有7成似....最唔like 係 ...
Ricoyee 發表於 10-5-2012 02:25 PM

大大, 睇唔到D圖, 麻煩整整~
can you please pm me the info?

thx
我上年搵舖頭幫我整過一家人的陶瓷公仔,都有八成似樣。

我問過,佢哋可以幫我淨係整個人頭的,但係要借過素體比佢哋量度 size 同 較色。