Toysdaily 玩具日報

[詢問] 有冇師兄想整自己個樣既頭雕?我好想整。。

想問各位大大個頭雕, 如按Hot toys的body來做. 頸位的接口應是一個大窿才對. 這樣應該不對應 BM 的 301 bod ...
Ricoyee 發表於 24-4-2012 01:44 AM

要接m記body 用寶貼固定ok la
另外大大你們覺得做頭雕的表情最好是什麼呢?
1. 微笑
2.木無表情 (覺得最多人是這樣, 因可百搭各種造型.  ...
Ricoyee 發表於 24-4-2012 01:52 AM

自己喜歡,你可影自己不同表情既相,再去選!
玩左陣效果吾錯,相當好玩:52:
限時供圖,而家等緊唔同body換個頭,湊夠六格再出圖
JUNOWONG28 發表於 24-4-2012 12:21 AM

我們是否應組織個自分魂俱樂部:D
想問各位大大個頭雕, 如按Hot toys的body來做. 頸位的接口應是一個大窿才對. 這樣應該不對應 BM 的 301 bod ...
Ricoyee 發表於 24-4-2012 01:44 AM

我嘅做法係叫師父將頸窿有咁大開咁大
之後自己加ball joint
另外大大你們覺得做頭雕的表情最好是什麼呢?
1. 微笑
2.木無表情 (覺得最多人是這樣, 因可百搭各種造型.  ...
Ricoyee 發表於 24-4-2012 01:52 AM

微笑最百搭
我都有諗過整多個叫喊樣
我們是否應組織個自分魂俱樂部
ckc882000 發表於 24-4-2012 03:22 AM

照我所知TD最少有8個會員有自分魂
想整嘅人好多
實際去整嘅人就好少
我知有間 4xxx 4個一樣頭
我知有間 4xxx 4個一樣頭
graffitihim 發表於 24-4-2012 10:39 AM

雖然除開千幾蚊一個,不過一樣樣就無謂了
照我所知TD最少有8個會員有自分魂
想整嘅人好多
實際去整嘅人就好少
GTO 發表於 24-4-2012 10:08 AM

甘一定la師兄,d大哥對ht 野 又話乜,又話柒,都話吾抵,邊個會去搏呀
我都好想整
但真係不知從何入手好:59:
師兄所介紹的台灣頭雕師我都有興趣..
但過數呀,交收唔太清楚程序....
多謝GTO & ckc882000 大大回覆. 剛俾$師博 order 頭雕了.  如冇意外一個月後才有貨收, 希望有8成似啦, 如okay, 到時介紹給大家 :43:
多謝GTO & ckc882000 大大回覆. 剛俾$師博 order 頭雕了.  如冇意外一個月後才有貨收, 希望有8成似啦, 如ok ...
Ricoyee 發表於 24-4-2012 11:35 AM

borther 你搵台灣 個 cfu ?

可以 講下點過數嗎 ? thanks :35:
多謝GTO & ckc882000 大大回覆. 剛俾$師博 order 頭雕了.  如冇意外一個月後才有貨收, 希望有8成似啦, 如ok ...
Ricoyee 發表於 24-4-2012 11:35 AM

呵呵!好快手喎師兄,好好玩架:66: