Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 想請教各位大大對於 12" FIGURE 的盒及吸索會點樣收藏或處理?

用黎砌玩具牆:71:
頭像被屏蔽
都係焗住搵位放,但有D超鍾意唔會賣o既,
咪掉左個盒佢囉....!!!!!!
kafai1978 發表於 17-4-2012 04:17 PM

一定吾掉,要保留原汁原味:love:
我買了個平的衣櫃來放盒,儲盒真係好煩,你會唔捨得唔要的....
都過百盒了....
mark12345 發表於 17-4-2012 03:01 PM

如果d盒有圖案就吾掉,但BP 果隻雙頭雕布斯就掉左:cool:
回復 15# RRAAYY

needs to pay 6xx per month.
我開始全丟了一半收藏的吸塑, 只留下外殼/紙盒, 因為可以平放, 節省許多空間. :52:
我都開始唔儲盒了
只會cut 低個cover box art 就算
試過見到有 "" bed bug "" 從新提貨的盒中走出來, 所以掉晒d盒.

之後新入手d盒都會立即掉:55:
回復 23# tallken

:50::50::50::50::50::50: bug...?
i saw that once before... but is from some of my high school text book and HG gundam box
回復 24# Baka

家中試過有"beg bug"詳細情況係咁:
d盒放在床上/床邊, 當發現時已經有2X-3X隻 成蟲.
有部份在 figure盒邊,紙袋出現. 估計養了一段時間, 主要咬我父親.:56:
當晚立即清理.  
跟著數日後, 有新figure 取貨通知,
一回家. 將個袋放近門口. 立即先對盒邊/紙袋 嘖殺beg bug藥水(想先清理安心d), 但不到數分鐘, 有隻beg bug 在袋邊走動. ( 六合彩 又唔見我中:70: )
這些事件對我做成陰影, 以後都掉盒:79:
我擺晒啲盒喺公司,倉租都慳番!!!
Pixiv 發表於 17-4-2012 03:55 PM

小弟都係咁做~~~~~hahha~
ha,到時惨啦!!!
Pixiv 發表於 17-4-2012 04:11 PM

到時只好 call van 先拎番屋企,
但都總好過長期放在家~~~~
頭像被屏蔽
回復  Baka

家中試過有"beg bug"詳細情況係咁:
d盒放在床上/床邊, 當發現時已經有2X-3X隻 成蟲.
有部 ...
tallken 發表於 17-4-2012 11:48 PM

你都幾恐怖...屋企好潮??

新拎都有虫真係好驚........................
在袋邊走動果隻....會唔會係你屋企果D 行埋去
回復  RRAAYY

needs to pay 6xx per month.
khwong67 發表於 17-4-2012 07:44 PM

WAH, 每個月都拎半隻FIGURE 出嚟俾倉租...