Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.98~~~生命的功利者~~~Zolda

回復 40# Somebody_Ex

希望啦.:63:睇完Some大大噶测评之后觉得太正了
SOME 大買咗呢隻~牛牛應該都走唔甩~:p
Support

雖然無諗住收既Ryuuki 非主角角色﹐ 但係睇來都幾多野玩
insomniac 發表於 17-4-2012 04:38 PM
THX insomniac 兄支持~~~~鐵兵都係主角黎架~~~~由第六集開始一直到尾~~~~:DD 我GE四大主角排名第一係王蛇~~~第二係騎士~~~第三係鐵兵~~~第四先到龍騎~~~~:)
鐵兵冇契約獣都多野玩
zero2443 發表於 17-4-2012 04:45 PM
正是~~~~有埋契約獸更加正~~~~:D
為左進軍12宮已有的獸應唔訂
yugi 發表於 17-4-2012 05:15 PM
十二宮真係咁誘惑~~~~~~:Q
毒到爆...鐵牛個招最終降臨真系好勁秋...
格斯道天 發表於 17-4-2012 06:01 PM
THX 格斯兄支持~~~~~~End of World 第一次出同劇場版一樣咁勁~~~不過之後就無咁有氣勢咁~~~:60:
最中意就係大炮炮
加埋樓主既靚相
真係勁!
鐳射大炮.........:34:
生存龍騎唔應該會出晒咁多隻之後再出~~~不過 figma 出完十三隻就停手~~~~未知係版權問題定係套美劇無出 ...
Somebody_Ex 發表於 18-4-2012 08:26 AM

講起手件,有啲拉打冇配自己嘅特色手件真係怨念...eg.Birth~~~:31:
只有三主角的 '底衫' 係自身的 THEME COLOUR
其他十位 RIDER 底衫都係黑色
遲 D 齊人你會發現三主角配色 ...
玩具 發表於 17-4-2012 06:04 PM
王蛇都係主角~~~~不過我諗佢套衫配黑色會好睇過其他色~~~~:)
不是la,我指王蛇特別用metal colour 好格格不入

p.s 我都好like龍騎架, 特別係犀牛、白虎、山 ...
Code 發表於 17-4-2012 06:54 PM
原來你係講隻金屬紫~~~~都未算格格不入GE~~~~:DD
保持到裝著的強大武器
一定要入
一文字 發表於 17-4-2012 11:56 PM
零三年唔係太鍾意龍騎系列~~~~但一二年我反而好懷念佢~~~~所以裝著同SHF都一定要入~~~:$
遲左黎十卜~
等下星期考完試
即係衝出去帶佢返屋企
攝影_基 發表於 18-4-2012 01:49 AM
今日見到重有貨~~~~個價都係咁上下無咩升降~~~:51:
零三年唔係太鍾意龍騎系列~~~~但一二年我反而好懷念佢~~~~所以裝著同SHF都一定要入~~~
今日見到重有貨~~ ...
Somebody_Ex 發表於 18-4-2012 11:57 PM

當年我係某某玩具店購買
當時正值龍騎播完..清貨時間
蛇仔同牛牛裝著就入手啦.....牛牛的合金係當時重量裝著之冠
如果再遇上就記得入手:!
回復  Somebody_Ex

希望啦.睇完Some大大噶测评之后觉得太正了
kaikazemi 發表於 18-4-2012 12:45 PM
多謝欣賞~~~~~而家重有得賣~~~~不過最好唔好等咁耐~~~~:)
SOME 大買咗呢隻~牛牛應該都走唔甩~
森記 發表於 18-4-2012 05:30 PM
隻舊牛有啲油都溶咗~~~~殘舊之餘設計都無咁 UPDATE~~~~況且 shf 重有兩張召喚卡未齊~~~新牛應該走唔甩~~~~:78:
鐵兵火力可以話係歷代拉打中最勁果位。而這個 SHF figure 看來造功亦不錯!
最中意就係大炮炮
加埋樓主既靚相
真係勁!
KGarnett 發表於 18-4-2012 07:05 PM
THX KGarnett 兄支持~~~~我會繼續出帖同大家分享架啦~~~~:)
鐳射大炮.........
msz006_ver.ka 發表於 18-4-2012 08:55 PM
一向都係雷射大砲架啦~~~~~~:DD
講起手件,有啲拉打冇配自己嘅特色手件真係怨念...eg.Birth~~~
pein 發表於 18-4-2012 09:26 PM
留响第二度補完嘛~~~~~問你死未~~~~例如亞極陀對平手留咗响魂限 Trinity Form 度出畀你~~~~CJ 對楂車手要响 H set 同 C set 度先搵度~~~:^
當年我係某某玩具店購買
當時正值龍騎播完..清貨時間
蛇仔同牛牛裝著就入手啦.....牛牛的合金係 ...
一文字 發表於 19-4-2012 01:31 AM
裝著時期GE開心價~~~~連龍騎夜騎都有半死貨~~牛牛又點會倖免呢~~~:(不過今日再無咁GE情況發生LU~~~~~賣座欠佳會响魂限見或者出一次有限貨就幾乎永無再版~~~~:oh:
鐵兵火力可以話係歷代拉打中最勁果位。而這個 SHF figure 看來造功亦不錯!
Englishman 發表於 19-4-2012 11:49 AM
THX Englishman 兄支持~~~~~淨講槍砲 Faiz 真紅支砲都好勁架~~~~鐵兵就勝在有長短火~~~~同埋個 Final Vent 夠爆~~~~~:77:

在此再多謝各支持本帖的朋友~~~~:73:跟住又有兩三隻拉打嘢會出~~~~呢個月會好忙啦~~~~:69: