Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.98~~~生命的功利者~~~Zolda

鐵兵冇契約獣都多野玩:71:
差隻獸,做左限定!!!可惜,飲恨!!!
但隻兵係幾靚嘅!!!
怪物et 發表於 17-4-2012 12:44 AM
好正呀!....
買左Zolda唔追埋隻限定牛都好難... 笨大真係好毒...
virtualman 發表於 17-4-2012 12:29 AM
THX virtualman 怪物兄支持~~~~~我諗我都會訂埋 SHF 版 Magnugiga ~~~期望佢會有改良啦~~~:)
THX virtualman 怪物兄支持~~~~~我諗我都會訂埋 SHF 版 Magnugiga ~~~期望佢會有改良啦~~~
Somebody_Ex 發表於 17-4-2012 05:13 PM

為左進軍12宮已有的獸應唔訂:80:
能在睡覺前看到 Some兄 的 SHF Zolda 報告,滿足極了~
fktuen 發表於 17-4-2012 02:39 AM
因為今日要出去做嘢~~~所以尋晚趕工出咗個帖~~~~THX fktuen 兄支持~~~~:)你無買嗎~~~~:?
哇!some帖!必須頂一下~!
呢個鐵兵真系正到痹~手槍上色比我果個正!
konakona 發表於 17-4-2012 02:44 AM
THX konakona 兄支持~~~~~上色呢樣嘢好講手氣~~~~未必隻隻都十全十美~~~~:DD
WA! 完全體會到咩叫格格不入......Bandel咁又何苦呢
Code 發表於 17-4-2012 04:10 AM
龍騎各拉打造型係當年真係好前衞~~~個個都由唔同動物設定出黎~~~當時真係要一段時間先可以接受~~~~:(不過今日龍騎已經變成拉打其中一齣經典~~~無人會再話佢哋造型呢啲嘢架啦~~~~因係對佢哋有愛~~~~:love:
今個星期先入到手,希望唔好升得甘快
saga522 發表於 17-4-2012 07:33 AM
升咗少少之後企咗係一個價位~~~~呢一兩禮拜內應該唔會過三魚GE~~~~~:^
毒到爆...鐵牛個招最終降臨真系好勁秋...
support~~~就咁望落四隻原來王蛇配色最特別
leah周 發表於 17-4-2012 11:17 AM

只有三主角的 '底衫' 係自身的 THEME COLOUR
其他十位 RIDER 底衫都係黑色
遲 D 齊人你會發現三主角配色先係最特別
( BTW , SURVIVE FORM 底衫反而變返黑色 )

如果計埋鯊魚大叔
佢底衫好似有明顯藍色一撻撻花紋的
唔係純黑底
不過佢係後來的設計...
龍騎各拉打造型係當年真係好前衞~~~個個都由唔同動物設定出黎~~~當時真係要一段時間先可以接受~~~~ ...

不是la,我指王蛇特別用metal colour 好格格不入

p.s 我都好like龍騎架, 特別係犀牛、白虎、山羊:35:
SUPPORT
呢隻真係唔錯幾好玩...熱血期待黎緊既契約獸
D@ZAce 發表於 17-4-2012 09:27 AM
THX D@ZAce 兄支持~~~~~鐵兵 Parts 多~~~~好玩係正常~~~~:)但六月嗰隻 Raia 就無咩嘢玩啦~~~:oh:

冇買龍騎系SHF,
不過都Support Some大!
Lobo 發表於 17-4-2012 10:26 AM
Lobo 兄竟然無買龍騎玩~~~:Q
唔唔....果然龍騎系的拉打沒有召喚獸在旁感覺欠了點什麼呢...這次又要敗給笨大的魂限戰略了...

砲口處理 ...
手榴蛋包飯 發表於 17-4-2012 10:38 AM
THX 手榴兄支持~~~~龍騎夜騎賣完大包之後~~~~各位係時候要奉獻番畀笨大啦~~~~:49:
Some大噶Post真系好正啊 我仲未入啊..點算呢
kaikazemi 發表於 17-4-2012 10:45 AM
出面重有貨~~~價都無咩大升~~~希望 kaikazemi 可以入到手啦~~~~:)
support~~~就咁望落四隻原來王蛇配色最特別
leah周 發表於 17-4-2012 11:17 AM
THX leah周 兄支持~~~~~王蛇隻金屬紫色我覺得四隻最搶添~~~~:DD
好想入呀,但係入得鐵兵我就想入埋王蛇...
EricBanana 發表於 17-4-2012 11:41 AM
好嘢黎架~~~~寧願唔入四仔都要入龍騎系~~~~睇住對手黎打確係正好多~~~~:DD
保持到裝著的強大武器
一定要入:74:
遲左黎十卜~
等下星期考完試
即係衝出去帶佢返屋企:)
今次的鐵兵也很漂亮~
幸好我未落龍騎坑,繼續等生存龍騎
御姐喵 發表於 17-4-2012 12:00 PM
生存龍騎唔應該會出晒咁多隻之後再出~~~:78:不過 figma 出完十三隻就停手~~~~未知係版權問題定係套美劇無出場呢~~~~:?
經過配件勁寡嘅王蛇後,
鐵兵總算冇令我失望,
見到咁有份量嘅配件認真勁興奮~~~
我而家都好 ...
pein 發表於 17-4-2012 01:15 PM
其實王蛇都畀好多隻手你~~~~比鐵兵還要多~~~不過有啲一樣樣咁啫~~~~:DD跟住隻海鰩堅甲都係無咩武件配件~~~~:(
支持some大的快靚正post
老文 發表於 17-4-2012 01:26 PM
THX 老文兄支持~~~~~~~~:77:
咁多武器玩~~好唔錯
螳螂定食 發表於 17-4-2012 01:53 PM
龍騎咁多拉打最多武器應該都係佢啦~~~~~~:73: