Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 「玩具天堂-香港玩具文化與創意」 明朝至現代玩具展覽(完成上載同更新啦!)

小弟之前帶了一班服務使用者參觀,他們沒啥反應,但隨行的義工就完全發癲,不斷說這個玩過、那個做過,至於小弟,也找到小時候買給我的機械人(就係大大細個當細佬o個隻),可惜展品不會出售,否則一定即時買下(雖然當時正在工作)。
小弟之前帶了一班服務使用者參觀,他們沒啥反應,但隨行的義工就完全發癲,不斷說這個玩過、那個做過,至於 ...
coldstone 發表於 26-3-2012 09:57 PM

:DD如果可以入貨…
破產都似:x

那個機械人幾年前TD有大大好似執過平貨,係d舊店度…
應該唔係難搵既野…掛…
係?但剩知causeway bay有一間,之前睇過唔覺有
thx for sharing

love it so much... hope i can go too but already miss out :)

thx for ur hard work n its just GREAT thx again man
thx for sharing

love it so much... hope i can go too but already miss out

thx for ur hard  ...
cbjai 發表於 3-4-2012 03:07 PM

:64:多謝支持!
仲有人回覆真係太好啦。
你們喜歡就好。
到現在先睇到大大既分享!
先嘉許大大既分享先!
落足心機分享咗咁多既圖片!
到現在先睇到大大既分享!
先嘉許大大既分享先!
落足心機分享咗咁多既圖片!
Jamiroquai 發表於 6-4-2012 11:45 PM

:77:到今日仲有版友回,已經好高興,唔好客氣。
小弟都係慷他人之慨~

放假慢慢睇啦。(其實我整得唔好…集中哂係第一頁,如果部腦慢會唔流暢,小弟太唔細心。唔好意思。)
謝謝你讓我看番細時的玩具:64:
火石槍我都擁有過, 好好玩, 除左發聲, 紅的部份我記得好似會發光:shy:
小型家俬set, 好懷念:$
最好玩的莫過於個部焗昆蟲機, 用夜光劑整落個模到焗, 關晒燈後會發光, 好正:DD 我記得個部機當時係屈臣氏買的:DD
謝謝你讓我看番細時的玩具
火石槍我都擁有過, 好好玩, 除左發聲, 紅的部份我記得好似會發光
小型 ...
J子 發表於 7-4-2012 01:31 PM

其實…係咪太多圖呢?
呢幾日放假大家得閒追舊post先有返人氣:DD

焗昆蟲機你有?其實係咩原理?:shiny:
其實…係咪太多圖呢?
呢幾日放假大家得閒追舊post先有返人氣

焗昆蟲機你有?其實係咩原理?:sh ...
原罪 發表於 7-4-2012 01:37 PM

不是, 反而令我看到明清時所玩的玩具, 增加左了解~:):)

是啊我有, 而且好大部需要同大人一齊玩(因為要插電), 個部是94左右的產品:)
原理可能係想小朋友了解多d不同種類的昆蟲, 但事實是不是我就不清楚:64:
不是, 反而令我看到明清時所玩的玩具, 增加左了解~

是啊我有, 而且好大部需要同大人一齊玩(因為 ...
J子 發表於 7-4-2012 02:01 PM

我問既"原理"…:(係部機點機凝固d昆蟲…
要插電的嗎?
呢個post,小弟係可以叫埋阿媽,家姐…外甥一齊睇架…
真係估都估唔到。:DD
自己post完仲要講解多幾次…
我問既"原理"…係部機點機凝固d昆蟲…
要插電的嗎?
原罪 發表於 7-4-2012 05:39 PM

對不起, 講了第二樣:shy:

用熱力的, 好似焗pizza咁:)當然要插電:)
看不看到部機前面有個綠色的凹頂正方位?
只要果個位拉出黎, 再將有昆蟲型態的鐵模放入去, 焗5分鐘拎番出黎, 待冷就可以玩:)
對不起, 講了第二樣

用熱力的, 好似焗pizza咁當然要插電
看不看到部機前面有個綠色的凹 ...
J子 發表於 7-4-2012 07:30 PM

:@啊!原來係咁!
係用焗既方法!
真係要玩過既先知道!又學到野!

哈!小弟出呢個post都學到唔少野!真係好開心:DD多謝J子提供資料!
啊!原來係咁!
係用焗既方法!
真係要玩過既先知道!又學到野!

哈!小弟出呢個post都學到唔少 ...
原罪 發表於 7-4-2012 09:52 PM

不用客氣:):)