Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 「玩具天堂-香港玩具文化與創意」 明朝至現代玩具展覽(完成上載同更新啦!)

有心機. SUPPORT :71:

本來…仲想出埋藝術家同學生為呢個展覽設計既作品…
但…小弟決定算勒。
我已經攪左三晚…:70:(唔好意思呀!)
上載左4xx張相…

第一次出post係要攪咁耐,真係艱巨…但小弟只係影下相都覺辛苦。
攪呢個展覽既人,真係唔知有幾辛苦。擺出黎,入返…都唔知要用幾多時間…
小弟真係睇得好感動,所以出個post分享下。
唔想人地既心機無咩人知。
而且佢地送既場刊都好精美~
全程仲要免費…香港真係應該搵個地方,長期展覽!呢d真係香港歷史!

我仲要補完返之前上載唔到既相…各位…可能要你地睇多次。
我上載哂會改標題架啦。
之後再傾,多謝支持。

呢個展覽既
主辨機構係「香港工業總會」
主要贊助「創意香港」
合作機構「香港知專設計學院」
支持機構「香港玩具協會」
             「香港玩具廠商會」
             「香港貿發局」
策展機構「Hong Kong Creates 」

多謝你地攪呢個展覽!睇得人好感動:$當日見到大人細路既參觀者都睇得好開心,特別係叔叔嬸嬸。係咁講古~好正!
小路寶發發發,線轆,雪條棍,玻子,公仔紙,吹波塘印水紙,兵賊,荷濟公,狐狸先生幾多點...細路仔就係玩呢D野了

初中時,數字天魔,雅達理打怪獸...

d回憶翻哂來,多謝今次展覽會及原罪大大分享
:64:已經完全更新同補完哂d相啦!
各位請慢慢睇,最好有玩過既,有感覺既留個言,好嗎?
小弟真係攪左三晚啦~

雖然d玩具唔係小弟…:34:
點解甘遲看到此post
其實係我無看閒聊區:help:
有心機,看完好想去呀!!!:@
大大非常有心:71:

汽水蓋"扯扯"我玩過。夜晚玩用佢鎅石會出火花....
正正.......:71:
睇睇下既同時,腦海中不知覺地啍起『小時候』一曲
坦克模型比起依家D玩具有心思得多~:73:
嗰個叫BABY嘅系列...:(
:77:多謝大家支持!你地喜歡小弟就高興啦!
原來咁多人玩過「扯扯」…

其實「扯扯」呢…係好危險…
不過講真,有幾多真係玩到有生命危險呢?(你可能估當時通訊無咁方便…)
但係其實小弟想講,其實玩咩都好,遊樂場,「扯扯」等等…
講真我地細路仔時最多都係損手爛腳…
其實危險既野,細路係會識「就」住…因為會損手爛腳…
見到現在既遊樂場,又軟墊…又矮…又膠…
望到d玩具,九萬幾樣安全檢查…

其實真係雖要保護到咁?
(大家討論下:77:)
睇睇下既同時,腦海中不知覺地啍起『小時候』一曲
zzMANzz 發表於 21-3-2012 12:04 PM

小弟就係因為感動…
首先自己入到去,真係發左狂…:shiny:
(呢樣玩過,果樣玩過…之後…我已經失去理性…不停影相…因為無得落手玩…唯一影下相留念,及同大家分享下。)
另一樣令我感動既,係見到大人細路都好高興…(細路隻個樣好老積,好似咩都無咩興趣咁…但佢地又第一個衝埋去睇:he:),大人…好多真係叔叔嬸嬸…(係講緊我咁老都要叫聲叔叔嬸嬸…成頭白髮架。),佢地都變返細路咁,好興奮,呢樣又講下點玩,果樣又分享下仲可以點玩…
:$呢個展覽…真係好精彩!又幾何展覽可以令到人咁?

見到成個TD,都無咩人講呢個展覽(上次閒聊區,但一位大大貼返相俾小弟…)
玩具日報啊~~~呢度講玩具架!點解可以無咩人知道咁既?
所以用左三晚去up相,去寫…(抱歉既係…小弟真係要尾二果日先得閒去,唔可以早d毒大家,小弟真係衰…)

無得現場睇,都希望大家知道有個咁精彩既展覽,下次佢地再攪,希望可以多d人支持。:64:
多謝大大!!!:71:
真係好有心機, 見返好多細細個都有玩過嘅玩具, 真係超感動!!!
:oh:…
差唔多1900位大大點擊過…
回post既,竟然唔夠20人…
小弟…真係唔知講咩…
真係感激回文既各位大大:64:多謝太歲版主設高亮~:77:
堅~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:64:多謝各位支持,過2000點擊啦!